18 Δεκ 2009

Mια απάντηση από τους Οικολόγους Πράσινους

Απάντηση στο Προς Γιάννη Παρασκευόπουλο, Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων
Αγαπητοί φίλοι,
Ευχαρίστως σας στέλνω το σύνδεσμο για το πρόσφατο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου (27.11.2009) που αναφέρεται συνολικά στο θέμα της διεύρυνσης της Ε.Ε. Βρίσκεται στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P7-TA-2009-0097+0+DOC+XML+V0//EL. Το σημείο που αναφερόταν η ανάρτησή σας, είναι στην παράγραφο 22.
Η συνέντευξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου στη Χουριέτ ασφαλώς και μου είναι γνωστή, καθώς το Αθηναϊκό Πρακτορείο την είχε αναμεταδώσει με τίτλο «Τρεμόπουλος: Είμαι κατά του Κεμαλισμού». Δεδομένου όμως ότι η τουρκική εφημερίδα δημοσίευσε μόνο σύντομη περίληψη, σας στέλνω και το πλήρες κείμενο των απαντήσεων, όπως δόθηκαν στα ελληνικά. http://ecogreensalonika.wordpress.com/2009/07/07/tremopoulos-hurriyet
Στην ερώτηση για τον Κεμάλ, θα δείτε τον ίδιο τον Τρεμόπουλο να υπενθυμίζει σε τουρκικό κοινό τις τραγωδίες που κι εσείς μου υπενθυμίζετε.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πάντως υποστηρίζουμε το είδος της ιστορικής μνήμης που ένωσε τη Δυτική Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και όχι εκείνο που έκανε ερείπια την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Η άποψη ότι «η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη», αξίζει να συζητηθεί υπό το πρίσμα του τι είναι καλύτερο (και) για τη χώρα μας. Μέχρι τώρα όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. έκριναν ότι το συμφέρον τους επέβαλλε να υποστηρίξουν την κατά προτεραιότητα ένταξη των άμεσων γειτόνων τους. Αυτό έκαναν η Γερμανία με την Αυστρία και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, η Σουηδία και η Φινλανδία με τις Βαλτικές Χώρες, η Ιταλία με τη Σλοβενία και τη Μάλτα, παλιότερα η Γαλλία με την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Θέση των Οικολόγων Πράσινων είναι η ένταξη και των δικών μας άμεσων γειτόνων, χωρίς εκπτώσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Κάθε αντίλογος είναι φυσικά σεβαστός, δυσκολεύομαι όμως να φανταστώ γιατί θεωρείται «εθνικό ολίσθημα» ειδικά για τον Τρεμόπουλο να υποστηρίζει για την ένταξη της Τουρκίας, ό,τι υποστηρίζουν και όλοι σχεδόν οι Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές.
Περιμένω, τέλος, επιχειρήματα που να τεκμηριώνουν ότι, με την Τουρκία οριστικά εκτός Ε.Ε., η χώρα μας θα έχει, έστω, λιγότερα προβλήματα στο Αιγαίο και τη Θράκη.
Φιλικά
Γιάννης Παρασκευόπουλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη