Ωραία.
Φτάσαμε στο σημείο, να συζητούν και οι παππούδες στα καφενεία του Τυρνάβου, αν υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, η Moody's ή η STANDARD & POOR'S ή η FITCH.
Κι από που ως που, πρέπει να είναι τόσο σημαντική η "βαθμολογία" που μας βάζουν οι ιδιωτικές εταιρίες αξιολόγησης και να καθορίζουμε την οικονομική μας πολιτική, με βάση τις βαθμολογίες τους;
Οι Η.Π.Α. στις οποίες έχουν την έδρα τους οι παραπάνω εταιρείες, είναι υποθηκευμένες στην Κίνα! Χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους στους Κινέζους. Για την ακρίβεια, τον Σεπτέμβριο του 2009, οι Αμερικάνοι χρωστούσαν στους Κινέζους 789,9 δισεκατομμύρια δολάρια ! από τα συνολικά 3 τρισεκατομμύρια, 428 δισεκατομμύρια !!! (πηγή)
Γιατί λοιπόν, να μην αξιολογούν κινέζικες εταιρείες τις ΗΠΑ;
Ή Ελληνικές, όπως η ..."Mitsos & Kitsos" ????
Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι αξιολογήσεις. Είναι το γεγονός ότι...
δεν παράγουμε τίποτα! Αγοράζουμε τα πάντα από το εξωτερικό, ζούμε με δανεικά επειδή αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε τα πάντα από τους ξένους και συνεπώς θα είμαστε μια ζωή υπόδουλοι και αναγκασμένοι να κρεμόμαστε από τα χείλη της διεθνούς χρηματοοικονομικής μαφίας.
Κάποτε όλη η Ευρώπη ήταν γεμάτη με ελληνικά ροδάκινα, ελληνικά t-shirts και ελληνικά καπνά. Σήμερα κλείσαμε όλες τις παραγωγικές μονάδες, φέραμε τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες λιανεμπορίου (όχι παραγωγής! μόνο εμπορίου) οι οποίες πουλάνε τα καθημερινά είδη, τα οποία παράγουν στην ουσία δύο παγκόσμιες εταιρείες, η Procter & Gamble και η Johnson's & Johnson's, οι Έλληνες δανείζονται για να αγοράζουν ξένα προϊόντα και σπρώχνουν όλο το χρήμα στο εξωτερικό.
Ένα βαρέλι με τρύπιο πάτο!
Σκεφτείτε, πόσα δισεκατομμύρια θα ξοδευθούν για αγορές laptops και κινητών αυτή την περίοδο. Και σε λίγο και ...αποκωδικοποιητών για την ψηφιακή tv. Όλα εισαγωγής.
Φράγκο δεν θα μείνει στην Ελλάδα.
Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να ανακάμψει η οικονομία μας, όταν δεν παράγουμε και δεν εξάγουμε τίποτε;