7 Ιαν 2010

Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010 η Κωνσταντινούπολη

Τα επίσημα εγκαίνια ,το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.
Ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα χρόνο κάθε φορά μια ευρωπαϊκή πόλη, της οποίας δίδεται η δυνατότητα προβολής και..... ανάπτυξης μέσω διαφόρων εκδηλώσεων που γίνονται λόγω αυτής της ιδιότητας.
Ως πολιτιστική πρωτεύουσα μπορούν να οριστούν μόνο πόλεις των κρατών- μελών της ΄Ενωσης ή οποιαδήποτε άλλη πόλη με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της.
Μέχρι εδώ καλά. ΄Η μήπως όχι;;;
Η Κωνσταντινούπολη, ομόφωνα, λοιπόν, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010. Aραγε αυτό να σημαίνει ότι την ίδια ομοφωνία θα αντιμετωπίσουν και οι διαβουλεύσεις της Τουρκίας ως προς την ένταξή της; Μήπως αποτελεί ένα «άτυπο» δημοψήφισμα των Ευρωπαίων εταίρων για τις προθέσεις τους σε σχέση με την ένταξή της γείτονος χώρας;
Μεγάλη αποτυχία της ελληνικής αντιπροσωπείας αυτή η ομόφωνη απόφαση, όπως ίσως είναι και μεγάλη οπισθοχώρηση για την ελληνική πολιτική ηγεσία, ιδίως του Υπουργείου Εξωτερικών, η παρουσία και η σιωπηρή αποδοχή αυτού του τίτλου για την Κωνσταντινούπολη.
Επιπλέον, η απομάκρυνση του Πρωθυπουργού από το Υπ. Εξ. Και η πλήρης παραχώρηση του υπουργείου στον κύριο Δρούτσα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κατόπιν των επισκέψεων και των δηλώσεων του τελευταίου στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, αποτελούν την αρχή μιας νέας σελίδας για την εξωτερική πολιτική.Εν αναμονή, λοιπόν, για την παρουσία στο πρόγραμμα των συγκεκριμένων εκδηλώσεων, καθώς και στους περαιτέρω χειρισμούς

NEWSTRAP.GR

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη