21 Ιαν 2010

Για το αγροτικό ζήτημα των ημερών.

Το TaXalia ασχολείται με τα ζητήματα των αγροτών, έχοντας εμπράκτως αποδείξει ότι σέβεται τον Έλληνα αγρότη, κάνοντας εκατοντάδες σχετικές αναρτήσεις, κυρίως με την βοήθεια του agroschannel (το οποίο εκτιμάμε πολύ). Ο γράφων είναι τέκνο αγροτικής οικογένειας και έχει ζήσει στο πετσί του τον μόχθο της αγροτικής ζωής. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που κάνουμε ΟΛΕΣ τις σχετικές αναρτήσεις. Ο σεβασμός δηλαδή στον αγρότη και την αγροτική οικογένεια.

Από την άλλη όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι σαν TaXalia διαφωνούμε με την λογική αποκλεισμού των δρόμων και την δημιουργία σοβαρότατων προβλημάτων σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών. Υπάρχουν και άλλοι δυναμικοί τρόποι αντίδρασης, οι οποίοι ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στους συνανθρώπους των αγροτών. Σε καμία περίπτωση εμείς ως TaXalia δεν θα υποδείξουμε τους τρόπους αυτούς.

Η άποψή μας για το ποιος ευθύνεται για τα σημερινά προβλήματα.
(Δεν έχω ρωτήσει όλους τους φίλους για την άποψή τους αλλά πάνω κάτω αυτή είναι…)
Όπως πάντα στο TaXalia θα σας πούμε και την άποψή μας συνοπτικά και ξεκάθαρα.
Δηλαδή θα τονίσουμε την ευθύνη όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων, των βασιλέων, των δικτατόρων και γενικά των Ελλήνων πολιτικών, διαχρονικά από το 1821 και μετά που δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν ένα ενιαίο σύστημα καταγραφής των ιδιοκτησιών στην χώρα μας. (Σήμερα το λέμε ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ!)

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.
Η Ε.Ε. ΔΕΝ καταβάλει τα χρήματα διότι ΔΕΝ έχουν ψηφιοποιηθεί οι ιδιοκτησίες! Αν, λέμε Αν, το κτηματολόγιο ήταν έτοιμο, αυτή η καταγραφή θα ήταν έτοιμη και το πρόβλημα θα ήταν μη υπαρκτό.
Τέλος ΠΟΤΕ ως χώρα δεν καθίσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (χωρίς παρατάξεις και παρωπίδες) να συζητήσουμε πως πρέπει να γίνει η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και με ποιους κανόνες πρέπει να λειτουργεί η αγορά του.
Αυτά, τόσο απλά (για μία ακόμη φορά…)



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη