13 Ιαν 2010

Ξεκίνησε επιτέλους η δίκη των δολοφόνων του Ζαμίτ Ντουζόν

Παρά τα μύρια τεχνάσματα, θα αποδοθεί (;) δικαιοσύνη.
Η εκδίκαση της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας του 20χρόνου Αυστραλού, Ντουζόν Ζαμίτ, τον Αύγουστο του 2008, έξω από ένα μπαρ στη Μύκονο, ξεκίνησε σήμερα ύστερα από ένταση στην αίθουσα του Μικτού ορκωτού Κακουργιοδικείου Μυτιλήνης.

Κύριος κατηγορούμενος ο αποφυλακιζόμενος σε λίγες μέρες λόγω παρελέλευσης του 18μήνου της προφυλάκισης ο Μ - Σ. Α. μαζί με τρία ακόμα άτομα ιδιοκτήτη και υπαλλήλους του συγκεκριμένου..
καταστήματος. Και με τους τέσσερις ήρθε χθές για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο η οικογένεια του Ντουζόν που ταξίδευσε ειδικά για το σκοπό αυτόν από την Αυστραλία στην Ελλάδα. Ο πατέρας και η μητέρα του και τα δυο αδέλφια του. Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου ζήτησαν δικαιοσύνη.
Παρών στο δικαστήριο και ο Κώστας Γρίμπιλας, στον οποίο μεταμοσχεύθηκε η καρδιά του 20χρονου. Λίγο πριν από την έναρξη της δίκης διαπιστώθηκε η απουσία τεσσάρων βασικών μαρτύρων από τους οποίους τρεις οι Αυστραλοί της παρέας του Ντουζόν που δεν ήλθαν στη δίκη για οικονομικούς λόγους αν και είχαν νόμιμα κλητευθεί. Αυτό έδωσε την αφορμή στους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να καλέσουν το δικαστήριο «να τηρήσει τη δικονομία ανεξαρτήτως της βαρύτητας που έχει η υπόθεση» και ζήτησαν την αναβολή της δίκης.
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και αργά το απόγευμα η δίκη ξανάρχισε. Αύριο το πρωί καταθέτουν οι γονείς του Ντουζόν.

enet.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη