19 Ιαν 2010

Β.Παπαγεωργόπουλος:”Αμετακίνητοι από τις κόκκινες γραμμές μας και με τη νέα κυβέρνηση”.

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος: “Είναι αδιανόητο για την αυτοδιοικητική οικογένεια ακόμη και να ξεκινά συζήτηση για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας, όπως περιγράφεται στο κυβερνητικό σχέδιο «Καλλικράτης», καθώς η συζήτηση αυτή... ακυρώνει τις κόκκινες γραμμές των ομόφωνων αποφάσεων συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ“.

«Ο κ. Ραγκούσης ανέτρεψε τις αποφάσεις τις οποίες ο ίδιος είχε ψηφίσει δύο φορές ως δήμαρχος Πάρου. Το χωροταξικό με τα όρια των νέων δήμων, οι νέοι οικονομικοί πόροι κατόπιν κοστολόγησης νέων ουσιαστικών αρμοδιοτήτων καθώς και η άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων είχαν τεθεί ως casus beli από την αυτοδιοικητική οικογένεια προς την προηγούμενη κυβέρνηση. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και προς τη σημερινή κυβέρνηση», σημείωσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας: «Η νέα κυβέρνηση μόλις 4 μήνες από την εκλογή της δημιούργησε μια νέα γενιά παρακρατηθέντων ύψους 550 εκατ. ευρώ».


Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «ο κάθε ομιλητής του συνεδρίου απευθύνεται για τελευταία φορά προς 1034 δημάρχους, καθώς, εάν εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης», στα επόμενα συνέδρια θα συμμετέχουν πολύ λιγότεροι από τους 370 Δημάρχους. Στη Γαλλία υπάρχουν 36.000 Δήμοι, 12.000 στη Γερμανία, 10.000 στην Ιταλία και στην Ισπανία και 2.500 στη μικρή Αυστρία. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι αριθμητικό αλλά ποιοτικό.» Επίσης εξέφρασε την έκπληξή του γιατί το σχέδιο «Καλλικράτης» έχει συμπεριληφθεί στο σχέδιο σταθερότητας της κυβέρνησης, που μόλις προχτές υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στόχο έχει την εξοικονόμηση πόρων. «Αυτό αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να στηρίξει οικονομικά τις συνενώσεις, αφού τις αντιλαμβάνεται ως πρόγραμμα περικοπών», είπε κι αναφέρθηκε στη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό τον συνταγματολόγο καθηγητή κ.Τσάτσο, που δήθεν έχει λάβει υπόψη το Πρόγραμμα Καλλικράτης και κοστολογεί τη μεταρρύθμιση σε 5,5 δις ευρώ!…

«Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την έναρξη του διαλόγου. Για τη μητροπολιτική αυτοδιοίκηση Αθηνών και Θεσσαλονίκης αφιερώνονται μόλις 14 λέξεις. Είναι αδιανόητο κάποιοι να προτείνουν μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον πρώτο στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης για τα μητροπολιτικά κέντρα ακυρώνοντας τις αρχές της εγγύηττας και της επικουρικότητας και εμείς να χειροκροτούμε. Δεν υπάρχει πουθενά πρόβλεψη για εθελοντικές συνενώσεις, ενώ βαδίζουμε προς τις εκλογές χωρίς να γνωρίζουμε ποιο είναι το εκλογικό Σώμα», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση προηλειμένες αποφάσεις για κομματικές σκοπιμότητες.

«Από τις κόκκινες γραμμές μας δεν πρέπει να παρεκλίνουμε» κατέληξε ο κ.Παπαγεωργόπουλος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη