17 Ιαν 2010

Εταίροι (?) εναντίον εταίρων (?)

Αυτός και αν είναι πόλεμος! Ολοκληρωτικός!

Του Σταύρου Κυριαζή
Επειδή πολύ μας …έπρηξαν, τα ΜΜΕ -εγχώρια και «εξωχώρια»- και οι διάφοροι παπαγάλοι, με τη δήθεν επιβαλλόμενη ανάγκη για περαιτέρω συμπίεση των μισθών!
Επειδή πολύ μας …σκότισε η φράου Άγγελα καιορισμένοι άλλοι «εταίροι»! Να τους χαιρόμαστε, ως εταίρους…

Το «ντόμινο για τον δρόμο της χρεοκοπίας που πήραν Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία δεν άρχισε από τις εκθέσεις του οίκου αξιολόγησης Fitch στο Λονδίνο, αλλά από τους μισθούς των...

επιχειρήσεων στη Γερμανία».
Ο Γερμανός Χάινερ Φλάσμπεκ, -κορυφαίος οικονομολόγος της Διαρκούς Συνόδου του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη UΝCΤΑD που εδρεύει στη Γενεύη- τονίζει ότι με τον τρόπο αυτό «…η Γερμανία απέσπασε τεράστια πλεονεκτήματα μέσα στην ευρωζώνη έναντι κυρίως των χωρών του Νότου και κυρίως έναντι της Ελλάδας…».
Υποστηρίζει επίσης, πως η Ελλάδα έγινε «ο καρπαζοεισπράκτορας» στην Ευρώπη –για κάτι που στην πραγματικότητα ευθύνεται η Γερμανία- και απορεί γιατί δεν τίθεται η διάσταση αυτή από την ελληνική πλευρά στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. Όσο δε για την κριτική των Άγγλων -όπως λέει- «…είναι γνωστό ότι βλέπουν χαιρέκακα κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στο ευρώ και την ευρωζώνη…».
Πως ένας κορυφαίος οικονομολόγος, υψηλόβαθμος σε διεθνή οργανισμό και κυρίως …Γερμανός -και αυτό έχει τη σημασία του- καταδεικνύει:
• Γιατί και πως τελικά οι μισθοί (και οι συντάξεις) αποτελούν κομβικό και ζωτικό σημείο τόσο για την εθνική πολιτική της Ελλάδος, όσο και για την εσωτερική κοινωνική και οικονομική συνοχή της Ε.Ε.
• Πως η επιβολή της μείωσης των μισθών σε μια χώρα, επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις «ντόμινο» και στις άλλες που πραγματοποιούν συναλλαγές, εντός του ιδίου περιβάλλοντος και χώρου (ευρωζώνη).
Μετά το «κοινωνικό ντάμπιγκ» που χρησιμοποίησαν -την περασμένη δεκαπενταετία-ως εργαλείο άσκησης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής κάποιοι Βόρειοι της Ε.Ε. κατά των Νοτίων, προέκυψε το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και κάποιες νεότερες Συνθήκες.
Όταν λοιπόν δεσμεύεσαι μαζί με άλλους σε κοινούς στόχους (βλ. Συνθήκες Ε.Ε.), στην ουσία ομνύεις. Αλλά είναι σε όλους μας γνωστό, ότι το παν στις εταιρικές συνεργασίες δεν είναι η τήρηση νομικών κανόνων και δεσμεύσεων, αλλά η εμπιστοσύνη μεταξύ των εταίρων!
Και αφού πρώτα ορκίσθηκαν και όρκισαν και του άλλους «εν ονόματι της εταιρίας με την επωνυμία Ε.Ε.», στη συνέχεια κάποιοι «ξύπνιοι» και ισχυροί (Βόρειοι πάλι), «έστησαν άλλη μηχανή». Το «ντάμπιγκ μισθών» των ισχυρών Γερμανών, με προφανή στόχο την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος!
Σε αυτό ακριβώς το σημείο, εμφανίζεται δυστυχώς η ανήθικη πλευρά κάποιων «εταίρων»! Προσπαθούν να επιβάλλουν στους άλλους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις και τις αμοιβαίες υποχρεώσεις, τους οποίους όμως κατά κανόνα παραβιάζουν οι ίδιοι, αποκτώντας τεράστια πλεονεκτήματα.
Αυτό και αν είναι …ξεπούλημα!
Ξεπούλημα αρχών!!!
Στην περίπτωσή μας δηλαδή, δεν ίσχυσε ο κοινός όρκος!
Και καλά, ας υποθέσουμε ότι ως «Καλβινιστές», δεν τους καλύπτουν απόλυτα όσα γράφει η Βίβλος «…ὁ οὖν ὀμόσας ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ ὀμνύει ἐν αὐτῳ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ἐπάνω αὐτοῦ…» στο «Κατά Ματθαίον 23:20».
Αλλά, να μην συμφωνούν -οι «άτιμοι»- ούτε σύμφωνα με όσα λέει ο συμπατριώτης τους Immanuel Kant για τις τρεις θεμελιώδεις αρχές (γενικούς ηθικούς κανόνες), στo βιβλίο του με τίτλο: «The Metaphysics of Morals, κεφ.Foundations, σ.437» ;.
Τις παρεβίασαν συστηματικά λοιπόν. Όλες!!!

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ρεπορτάζ…
Διαβάστε εδώ, σχετικά με τις θεμελιώδεις αρχές του Kant.

Υ.Γ. 1 Aποκαλυπτικότατος ο κ. Χάινερ Φλάσμπεκ!!!

Το πρόβλημα, μας το δείχνει πεντακάθαρα ο ίδιος, αφού όπως λέει: "...απορεί γιατί δεν τίθεται η διάσταση αυτή από την ελληνική πλευρά στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε...".

Η ορθολογική λύση είναι μια, η έμπρακτη απάντηση εκ μέρους της κυβέρνησης, στο προαναφερόμενο πρόβλημα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη