20 Ιαν 2010

Μπαίνει τάξη στις καφετέριες απέναντι από το Ποσειδώνιο;

Η περιοχή πασίγνωστη σε όλους τους Σαλονικιούς. Πρόκειται για την οδό Μαρία Κάλλας, απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής και το "Ποσειδώνιο" κολυμβητήριο, στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται μερικά από τα πιό γνωστά καφέ της πόλης (alea, meli melo, senso κλπ) και γίνεται ...χαμός.

Να απομακρυνθούν αμέσως όλες οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν αναπτυχθεί στα καταστήματα επί της οδού Μαρία Κάλλας και να διασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών να περπατούν ελεύθερα στα πεζοδρόμια ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Ανδρέας Κουράκης κατά τη συζήτηση του αιτήματος των επιχειρηματιών της περιοχής που, ....

ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, ζήτησαν για πολλοστή φορά να αναβληθεί η λήψη απόφασης για την ανάκληση των σχετικών αδειών λειτουργίας.
Είχε προηγηθεί η συζήτηση του θέματος σε συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής (24/17.12.2009), κατά την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης, αρνήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανακαλέσουν τις σχετικές άδειες όπως ο νόμος ορίζει, και παρέπεμψαν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Ο δημοτικός σύμβουλος της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» παρουσίασε έκθεση της διεύθυνσης δημόσιας υγείας της Νομαρχίας που, μετά από τις καταγγελίες της παράταξης, πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή και κατέγραψε όλες τις αυθαίρετες κατασκευές που συνιστούσαν όχι μόνο πολεοδομικές παραβάσεις αλλά και επέκταση των καταστημάτων κατά παράβαση της άδειας λειτουργίας τους. Κάλεσε ιδιαίτερα τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να πάψουν να καλύπτουν όσους παρανομούν καταλαμβάνοντας αυθαίρετα δημόσιους χώρους και ζήτησε από το δήμαρχο να πάψει να προσποιείται ότι….δεν βλέπει και δεν ακούει αυτά που συμβαίνουν όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά σε ολόκληρη την πόλη και να υπερασπιστεί το αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους της πόλης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε επιτέλους να εφαρμόσει τον νόμο και να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων, δίνοντας προθεσμία δύο μηνών στους επιχειρηματίες να απομακρύνουν τις αυθαίρετες κατασκευές και να αποδώσουν τα πεζοδρόμια ελεύθερα στους πολίτες.
Ήταν μία ακόμη μικρή νίκη των ενεργών πολιτών μετά την Αριστοτέλους και την Ικτίνου…και συνεχίζουμε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη