13 Ιαν 2010

το έλλειμμα δεν είναι ένα αλλά δύο !



Αντιγράφουμε από την Χειμερινή Λιακάδα

Χτες ψαχουλεύοντας τα τσαντάκι της Κηλίδας , της γνωστής πια σε σας αλανιάρας γάτας μου έπιασα ένα μακροσκελές ραβασάκι! Της το έκλεψα , κι ας νιαουρίζει απειλητικά και μου δείχνει τα νύχια της, και σας το παρουσιάζω αυτούσιο !


“Αγαπητέ Γιωργάκη,

(που σας λέει και το πεθερικόν της οικίας μας και ψηφοφόρος σας και βρίζει για το πετσόκομμα του ΕΚΑΣ),

μας κάψατε!

Μας γέμισες Λόγιa ! Για ξεβράκωμα , ναι, μιλάμε …

Ξέρεις ΕσΥ από αυτά! Μιλάμε για την ελληνική Οικονομία και το έλλειμμα της /σου. Επι της ουσίας δηλαδή!

Εκατό καιιι τώρα μέρες …
υπόσχεσαι ! . ..παντού γύρω , όπου σου κάτσει … κι εδω και στις Βρουξέλλες και όπου λάχει στο εξωτερικό! Ουσιαστικά ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται ή μας έχεις άπαντεςκαι άπασες στο παραμύθι !Δεν εννοούσες ακριβώς όσα έλεγες οτι ονειρευόσουν , δεν έκανες ως τώρα τίποτα από οσα κάποτε ευθαρσώς δήλωσες ότι προτίθεσαι! Μάλλον είχε δίκιο κατά βάθος η Κυρά μου, που ποτέ δεν σε εμπιστεύτηκε απόλυτα παρά τα όσα σου έλεγε !

Που είναι όλα αυτά που έταζες στους ψηφοφόρους σου ? Η γιαγιά περιμένει την πρασινωπή σύνταξη που της έταξες! Χαμένες πηγαν εκατό μέρες, λέει ! Κι ο γιός της βρίζει που η κατάσταση δεν περπατάει ούτε από την 4η Οκτωβρίου και μετά , κι ακόμα, θα περιμένει ένα τουλάχιστον 6μηνο να πληρωθεί κάτι που του χρωστάει από πρόπερσι το Δημόσιο! Και η Κυρά γκρινιάζει και βρίζει κι αυτή aussi γιατί δεν βλέπει , λέει , να βγήκες από το λήθαργο ( ιδιο κι απαράλλαχτο μ αυτό του Κωστάκη ) ή από το μεθύσι του εκλογικού θριάμβου του δικού σου!

Κι εγω βλέπω, ότι αφήνεις την Ελλάδα σαν χώρα να βρίσκεται αδιάλειπτα ένα ή πολλά βήματα πίσω από το τρένο της Ευρώπης !

Είμαστε πολύ πίσω από το όσα ήταν να γίνουν! Πράμα δεν έγινε , και δεν γίνεται, απλά γιατί τα έχεις 8κατώσει !

Και εσυ, αλλά και η παρέα σου , συγνώμη το επιτελείο σου ήθελα να πω, βουλιάζετε στην ατολμία την αργοπορία και τα περίεργα ( υπαρκτά άραγε;) οράματα σας και μαζί σας βουλιάζει κι η οικονομία μας κι όλοι εμείς !

Δεν φταίνε μόνο οι προηγούμενοι αλλά κι εσύ/εσείς τωρα πια, που αφήσατε να είμαστε ο πιο «αδύναμος κρίκος» της Ευρώπης. Το ζούμε πια καθημερινά το show σας . Σε λίγο θα σας και μας ,πετάξουν εξω από το reality ! Τέρμα τα wiskas και τα friskies! Ούτε αποφάγια δεν θα μας δίνουν ! Θα περιμένουμε να μας πνίξει κι εδώ στο χιόνι μπας και δούμε άσπρη μέρα? Ξυπνήστε λοιπόν , από τη χειμερία νάρκη όσο είναι καιρός !

Το οικονομικό έλλειμμα είναι διαπιστωμένο από τον Οκτωβρη ! 100 μέρες και ..και δεν κάνατε ακόμα τίποτα γι αυτό! Πήγες στο Σαν Ντομένικο, στις Πρέσπες και αλλού, δεν ξέρω κι εγω που και κάποια στιγμή θα πας κι ως τα States , αφού ο Πλανητάρχης εξέφρασε την επιθυμία «σύντομα να τα πείτε και από κοντά»! Το θέμα δεν είναι το ότι θα πας, ή οτι εμεις θα το πληρώσουμε! Είναι να ξέρεις και το γιατί 8α πας!

Πήρατε τη χρονική παράταση από την ΕΕ απο την Ευρωπαικη Ένωση και τι την κάνατε? Αντι να κάνετε κάτι ουσιαστικό αποπροσανατολίζετε ( νομίζετε) τον κοσμο με διάφορα επικοινωνιακά κόλπα (όπως ανοιχτή διαβούλευση) και δηλώνετε τις φαντασιώσεις σας- γιατί για φαντασιώσεις πρόκειται και όχι για κάτι συγκεκριμένο!

Και αν δεν σοβαρευτείτε θα μας δώσουν και μια κλωτσιά στον κώλο, κι έξω απο την ΕΕ ! Κανείς, ούτε το ΔΝΤ ούτε οι ξένες τράπεζες θα θέλουν πια να μας πετάνε δανεικό ούτε κοκκαλάκι , τι μακροπρόθεσμα τι βραχυπρόθεσμα μας τσαμπουνάτε! Κι αν κάποιος δεχτεί να μας δανείσει θα μας “ξεβρακώνει “ πρώτα!

Τι προτεραιότητες έχετε βάλει στα υπάρχοντα προβλήματα? Θα μας πείτε? Αλήθεια όμως!

Αύριο τα ομόλογα της Τραπεζας Της Ελλαδος θα είναι χαρτί ταπετσαρίας, έλεγε προχτές η Κυρία εκει που συζήταγε με τον Κύριο. Του ζήταγε να αλλάξει το Πεζώ της που σε ηλικία φτάνει μια 12αδα μανταλάκια, κι εσείς από τη μια δεν δίνετε κίνητρα απόσυρσης κι απο την άλλη δίνετε φόρο-πρόστιμο παλαιότητος! Κι αυτός της είπε να της δώσει Ομολογα της Τ.Ε. ότααααααν πληρωθεί ! Αυτά να τα δώσεις στο Γιωργάκη να σκουπίσει τον ..κ@λ@ του του απάντησε η αθυρόστομη!

Αμ το άλλο? Πιο ρεζιλίκι γίνεται ? Ο τύπος και τα ΜΜΕ , ντόπια και ξένα , καυτηριάζουν (όχι πάντα με ευγένεια) τις macro θεωρίες τις δικές σου και της Λούκας και του αλλουνού αυτού του απόδειξε το, με αποδείξεις! Είναι να μην αναρωτιέται κανείς για το που πάμε όταν υπάρχει αυτή την απραξία;

Ανησυχούν έντονα και πως να γίνεις πιστευτός μετά από όλα αυτα! Και γιατί να σε πιστέψουμε δηλαδή ? Στο οτι ΘΑ λύσεις όλα αυτά τα σοβαρά θέματα ζωής με αντιμετώπιση – πείραμα; Αναλύσεις και κόντρα αναλύσεις , ένα πείραμα που εσύ ( και το επιτελείο σου) παίζετε λες και είναι παιχνιδάκι εντυπώσεων?
Η συνέχεια με ένα εκλπηκτικό ηχητικό! ΕΔΩ!
http://xeimwniatikhliakada.wordpress.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη