20 Ιαν 2010

Όλα Βαίνουν Καλώς Εναντίον μας



Με αυτόν τον τίλο του βιβλίου του Θεσσαλονικιού συγγραφέα Γιώργου Σκαμπαρδώνη, μου περιέγραψε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση και τη χώρα γενικότερα...
Και αν διαβάσει κανείς το βιβλίο, δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να την παρομοιάσει με...τον έρωτα του μεγάλου Μαρκου Βαμβακάρη για τη γυναίκα του Ζιγκοάλα!
Γιατί όπως λένε και στην επίσημη ιστοσελίδα τους οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα:

'... Είναι η εποχή που ο Μάρκος, από άσημος εκδοροσφαγεύς, γνωρίζει σιγά σιγά τη δόξα: είναι ο πρωτοπόρος που ανοίγει νέους δρόμους στη λαϊκή μουσική και στη διασκέδαση, μέσα από ένα όργανο δυσφημισμένο και κυνηγημένο από την αστυνομία, και ο οποίος θα εκφράσει τη μεταπροσφυγική Αθήνα, αλλά και μία ολόκληρη εποχή.

Βρίσκεται συνέχεια σε σύγκρουση με τις μουσικές αντιλήψεις της εποχής, τη φτώχεια,τη γυναίκα του που τον προδίδει, την οικογένειά του, τον καθωσπρεπισμό, τη δικτατορία Μεταξά - σχεδόν με όλους, κι ενώ πλησιάζει, σαν αναπότρεπτο ρεφρέν, ο πόλεμος.



Ο Μάρκος, στα οχτώ αυτά χρόνια, εξελίσσεται, ανεβαίνει, υποφέρει, πάσχει στη σχέση του με την εξοντωτική, θεά και λάμια Ζιγκοάλα, συγκρούεται, δημιουργεί, δοξάζεται, ενώ γύρω του τα πάντα, κάθε μέρα, επιδεινώνονται.



Όλα βαίνουν καλώς εναντίον του.'

http://www.ellinikagrammata.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2205&category_id=266&keyword=%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CF%82&extra_search=1&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=el

Τα σχόλια ....δικά σας!


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη