27 Ιαν 2010

Αποκοπή της Ελλάδας στα δύο για μήνες μετά το δυστύχημα των Τεμπών:

Οι επιτροπές Ακρίβεια-Ανεργία STOP Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Αγώνα Πιερίας ενάντια στα διόδια πραγματοποίησαν Συνέντευξη Τύπου με θέμα:
«Αποκοπή της Ελλάδας στα δύο για μήνες μετά το δυστύχημα των Τεμπών:
συνέπειες σε κοινωνικές ομάδες και επαγγελματικές κατηγορίες
καταλογισμός ευθυνών στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ
κίνημα πολιτών κατά των διοδίων»


σήμερα Τετάρτη 27/01/2010, 12.30 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, συντονιστής των επιτροπών Ακρίβεια - STOP Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στις ευθύνες της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ αναφορικά με το δυστύχημα στα Τέμπη και προέβη στο εξής κάλεσμα:
«Επειδή υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, συγκάλυψη και αδιαφάνεια γύρω από τις υπογεγραμμένες συμβάσεις και την αλληλογραφία της ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., καλούμε την ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. και την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., σε ημερίδα δημόσιας αντιπαράθεσης, γύρω από τα αίτια και τον καταλογισμό των ευθυνών, το Σάββατο 27/2/2010 στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης»

Ο Παναγιώτης Αγγελίδης, συντονιστής της επιτροπής αγώνα Πιερίας, αναφέρθηκε στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των διοδίων στο Νομό Πιερίας, στις αντισυμβαιτκές πρακτικές της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ και στο κίνημα των πολιτών ενάντια στα διόδια που είχε και μια πρώτη νίκη, την αναστολή έναρξης λειτουργίας των νέων διοδίων Αιγινίου.

Ο Δημήτρης Σιανίδης, νομικός σύμβουλος της επιτροπής αγώνα Αιγινίου αναφέρθηκε σε μη τηρούμενες προϋποθέσεις για τη λειτουργία των νέων διοδίων στο Αιγίνιο.

Ο Παντελίδης Δημήτρης, πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημοσίας Χρήσης Θεσσαλονίκης και ο Παπαδόπουλος Παντελής, πρόεδρος του Σωματείου Φορτοταξί Νομού Θεσσαλονίκης αναφέρθηκαν στις συνέπειες των διοδίων στον κλάδο των μεταφορών και δήλωσαν ότι προτίθενται οργανωμένα να ενταχτούν στην καθημερινή πρακτική «δεν πληρώνουμε διόδια σε καμία ιδιωτική εταιρία». «Θα είμαστε στο πλευρό σας από εδώ και πέρα» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Ο Στροσκίδης Δημήτριος πρόεδρος του υπεραστικών ΚΤΕΛ Κατερίνης μίλησε για οικονομική καταστροφή των ΚΤΕΛ, ενώ παρόμοια τοποθέτηση έκανε και ο εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ αντιδήμαρχος ανατολικό Ολύμπου ανφέρθηκε στις ακραίες συνέπειες των διοδίων στην περιοχή της Νότιας Πιερίας.

Οι Επιτροπές Ακρίβεια-Ανεργία STOP συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την ιστοσελίδα www.akribeia-stop.gr

Η Πανελλαδική Συντονιστική κατά των διοδίων συντονίζει τη δράση της μέσα από την ιστοσελίδα http://diodiastop.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη