20 Ιαν 2010

Έτσι κυβερνάει κι η γιαγιά μου κ.Χρυσοχοϊδη


Για πάνω από 20 χρόνια, διασκεδάζουμε με την αμηχανία και το φόβο των κυβερνήσεων, όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν την αθλητική βία. Μεγαλεπήβολα σχέδια, ρυθμίσεις, εξαγγελίες, νόμοι και διατάξεις, γίνονται θρύψαλα, όταν έρχεται η ώρα να αντιμετωπιστούν οι ορδές των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Οι φιλολογικές συζητήσεις είναι εύκολες, το να μιλάς γενικά και αόριστα για "χούλιγκανς" είναι εύκολο, κάποτε έρχεται όμως η ώρα να.... συγκρουστείς με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Κακά τα ψέμματα, το πρόβλημα της βίας θα είχε λυθεί, οι κάμερες θα δούλευαν, οι ποινές θα επιβαλλόταν, έλα όμως που φτάνει κάποτε η ώρα των οπαδώντου Ολυμπιακού !

Τρόμος ! Κάνουμε πως δεν είδαμε το βίντεο, οι παρατηρητές κάνουν πως δεν είδαν τίποτε και η αστυνομία παρακολουθεί χεσμένη, τα στίφη των οπαδών του Ολυμπιακού, να δέρνουν τους σεκιουριτάδες. Τα πράγματα είναι απλά: Ή τολμάμε να βάλουμε στο στόμα μας τη λέξη "οπαδοί του Ολυμπιακού", ή το βουλώνουμε. Και πάντα κάνουμε το δεύτερο.

Ας τα βάλει άλλος με τις ορδές .....Για κορόιδα ψάχνουν;

Ε, αυτή είναι η αλήθεια, τι να κάνουμε;

Όταν πρόκειται για οπαδούς του Ολυμπιακού, όλοι ρουφάνε το αβγό τους ! Τρέμουν. Απλά πράγματα.

Και επειδή βρέθηκα αρκετές φορές σε "συσκέψεις" για την αντιμετώπιση της βίας, έκαναν πάντα πλάκα στους Υπουργούς και λοιπούς αρμοδίους, όταν εξήγγειλαν "μέτρα". Τους ρωτούσα: "αυτό θα ισχύσει και για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού κύριε Υπουργέ;"

Και έβλεπα κρυφογελώντας τον χεσμένο υπουργό να αλλάζεις πάνες. Έχει πλάκα σας λέω.

Η απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων είναι αντισυνταγματική κύριε Χρυσοχοίδη

Ο Χρυσοχοϊδης έβγαλε διαταγή με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στα γήπεδα και απαγορεύει τις μετακινήσεις φιλάθλων. Έχει τέτοιο δικαίωμα ο υπουργός να απαγορεύσει σε πολίτες την ελεύθερη μετακίνηση εντός της χώρας; Υπάρχει τέτοιος νόμος; Αυτό είναι αντισυνταγματικό κύριε υπουργέ. Άμα θέλετε να λάβετε μέτρα για τον περιορισμό της βίας, βρείτε άλλους τρόπους να το κάντε και μην ψάχνετε τις εύκολες λύσεις. Μην τα βάζετε όλα σε ένα τσουβάλι.

Φίλαθλος
Κατερίνη
http://lefteria.blogspot.com/2010/01/blog-post_4899.html

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη