4 Ιαν 2010

Το DNA θα «μιλήσει» για τη σορό του βρέφους στη Θεσσαλονίκη


Ενα απ' τα δύο ενδεχόμενα που θα προκύψουν από τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων DNA θα κατευθύνει τις έρευνες για τη διαλεύκανση του μυστηρίου στην υπόθεση εξαφάνισης της σορού βρέφους στη Θεσσαλονίκη.
Στα εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση ή όχι του σπλαχνικού ιστού, που κράτησε ο ιατροδικαστής κατά τη νεκροτομή του βρέφους, με το δείγμα που...

ελήφθη από τους γονείς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν έθαψαν το δικό τους μωρό.

Στην περίπτωση που δεν ταυτοποιηθούν τα δύο δείγματα DNA, κάτι που σημαίνει ότι οι γονείς δεν παρέλαβαν τη σορό του δικού τους παιδιού, τότε η έρευνα θα στραφεί στους γιατρούς και στις μαίες του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στην εξαφάνιση και αν μετέχουν σε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών. Τότε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται με εισαγγελική εντολή, θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της «αρπαγής», της «προσβολής οικογενειακής τάξης» κ.ά.

Αν το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι θετικό και προκύψει εργαστηριακή ταύτιση των δύο δειγμάτων, τότε θα υπάρξει απεμπλοκή τρίτων και οι υποψίες δεν αποκλείεται να πέσουν στους γονείς, οι οποίοι φέρονται ότι παρέλαβαν από το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο το νεκρό μωρό για να το θάψουν, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές. Σ' αυτή την περίπτωση θα γεννηθούν άλλα ερωτήματα, όπως γιατί κατήγγειλαν το περιστατικό και γιατί ξέθαψαν το παιδί τους από το μνήμα.

Η μακάβρια υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας της απόγευμα της περασμένης Τρίτης, όταν διαπιστώθηκε ότι εξαφανίστηκε η σορός του βρέφους από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου όπου είχε ταφεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά:

Το μωράκι κηδεύτηκε στις 28 Απριλίου, ύστερα από 20 μέρες νοσηλείας στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο. Γεννήθηκε πρόωρα, στις 5 Απρίλη, μπήκε σε θερμοκοιτίδα και άφησε την τελευταία του πνοή από σηψαιμία. Το νοσοκομείο υποστηρίζει ότι η σορός παραδόθηκε στους γονείς, οι οποίοι ζήτησαν νεκροψία - νεκροτομή που έγινε στο εργαστήριο ιατροδικαστικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το νεαρό ζευγάρι είχε καταθέσει γραπτό αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να γίνει εκταφή του νεκρού βρέφους, έχοντας υπόνοιες ότι δεν έθαψαν το δικό τους μωρό, αλλά κάποιο άλλο κι άφηναν να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχει θέμα παράνομης υιοθεσίας.

Β.ΠΑΠ. wwww.enet.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη