20 Ιαν 2010

Σήμερα η ποινή για τον δολοφόνο του Ντουζόν Ζαμίτ (Doujon Zammit)


Η σημαντικότερη δίκη στην ιστορία του ελληνικού κράτους, η δίκη στην οποία αναμετρώνται ο φόβος με τη δικαιοσύνη, τελειώνει (;) σήμερα (αν και όλο και κάτι θα βρουν για να μη βγάλουν απόφαση. Ο φόβος περισσεύει).


Τη δίκη παρακολουθούν αυστραλιανά μέσα (abcnews, herald sun κλπ), οι γονείς του Ζαμίτ Ντουζόν και ο Αυστραλός πρέσβης.

Τα Αυστραλιανά μέσα παρακολουθούν στενά το θέμα, καθώς έμαθαν ότι στην Ελλάδα, οι μπράβοι δολοφόνοι, συνήθως και όλως τυχαίως, τη γλιτώνουν τελικά.
Να θυμήσουμε ότι ο δολοφόνος μπράβος Μαριος Αντωνόπουλος, (φωτο) έλιωσε το κεφάλι του 18χρονου, έξω από μπαρ της Μυκόνου, επειδή τον κοίταξε στραβά. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα, της υπεράσπισης είναι παραμύθια της χαλιμάς.

Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο,
απαγορεύεται η προφυλάκιση πέραν των 18 μηνών, και περαιτέρω καθυστερήσεις θα μπορούσαν να είχαν ως αποτέλεσμα την αποφυλάκιση του Μάριου Αντωνόπουλου. Η δολοφονία του Ντουζόν έγινε στις 28 Ιουλίου του 2008, όταν οι νεαροί Αυστραλοί βρίσκονταν στον δρόμο έξω από το μπαρ «Τροπικάνα» και ο Αντωνόπουλος τους χτύπησε επανειλημμένα με γροθιές και κλομπ στο κεφάλι. Ο νεαρός Αυστραλός έχασε τις αισθήσεις του καθώς μεταφερόταν στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Στη συνέχεια, κλινικά νεκρός, μεταφέρθηκε στο «Τζάνειο Νοσοκομείο» και το «Ερρίκος Ντυνάν» και αποσυνδέθηκε στις 2 Αυγούστου 2008.
Ο μπράβος του Ολυμπιακού (εδώ είναι το πρόβλημα!), έλιωσε με γροθιές το κεφάλι του παιδιού.

Μετά δήλωσε: Θα κάνω χαρακίρι αν καταδικαστώ για το φόνο του Ντουζόν,

Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία, την απόφαση αν και είμαστε βέβαιοι ότι θα προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

διαβάστε και

How Australian tourist Doujon Zammit died in Greece

Doujon Zammit’s dad pleads for justice

Bouncer on trial over Aussie tourist death

Doujon Zammit’s family in Greece to seek justice

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη