24 Ιαν 2010

Σε ποιό σημείο των συνόρων Μακεδονίας-FYROM θα γίνει νέο τελωνείο;

Πολύ ενδιαφέρουσα η "είδηση" που μας έδωσε το Σκοπιανό ΜΙΑ, ότι δηλαδή "αποφασίστηκε" από τους Μιλοσόσκι και Δρούτσα, η δημιουργία και νέων διόδων μεταξύ των δύο χωρών. Σήμερα, η επικοινωνία της Μακεδονίας με τη FYROM, γίνεται από την περιοχή της Φλώρινας (τελωνείο Νίκης) και... την περιοχή του Κιλκις (Ευζωνοι, Δοιράνη), ενώ υπάρχει παλαιότατο αίτημα, να συνδεθεί η Μακεδονία με τη ΦΥΡΟΜ και στην περιοχή της Πέλλας.
Η σκέψη είναι θετική και θα ήταν εξαιρετικό, αν οι γείτονες άφηναν το "μακεδονισμό" και την αρχαιοπληξία και έστρεφαν τα μάτια στο μέλλον και στη μοναδική χώρα, που θα μπορούσε να τους δώσει ευκαιρίες: την Ελλάδα. Αλλά η εθνικιστική κυβέρνηση του Γκρούεσκι, προτιμά να καλλιεργεί την εχθρότητα με την Ελλάδα (για τους δικούς του προσωπικούς ψυχοπαθολογικούς λόγους) "ομογενοποιώντας" τον Αριστοτέλη με τον Τσάρο Σαμουήλ, σε μια γραφική θεώρηση της ιστορίας, παρά να βγάλει από το τέλμα, τη συμπαθέστατη κατά τα άλλα χώρα του.
Είναι κρίμα για το φιλήσυχο γειτονικό λαό, να έχει παγιδευτεί στην παράνοια του "μακεδονισμού" και να τρώει το παραμύθι του Γρούγιου, ότι "για όλα φταίει η κακιά Ελλάδα".
Αν και τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι Σκοπιανοί, βγάζουν προς τα έξω την αγωνία τους για τον "αποσλαβοποίηση" που επιχειρεί ο Γρούγιος και φωνάζουν:
"είμαστε Σλάβοι Μακεδόνες, δεν έχουμε καμιά σχέση με τους Μακεδόνες του Μεγ.Αλεξάνδρου που ήταν ελληνικό φύλο, ήρθαμε στην περιοχη τον 6ο μ.Χ. αιώνα, μη μας αλλοιώνετε την καταγωγή".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη