2 Ιαν 2010

Ψηφιακή TV και... γεμίσαμε τηλεκοντρολ στο σπίτι

Καταρχήν να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και ΚΑΛΑ, σε όλους.
Έχω μιά απορία σχετικά με τους νέους αποκωδικοποιητές για τα προγράμματα τηλεόρασης των καναλιών που θα αρχίσουν να εκπέμπονται σε λίγες μέρες σε ψηφιακή μορφή. Παίρνοντας απάντηση νομίζω ότι θα πάρουν απάντηση και πολλοί από τους αναγνώστες.
Πρόσφατα αγόρασα ένα DVD player της Philips, σε πολύ χαμηλή τιμή και το χάρισα σε συγγενικό μου πρόσωπο. Το DVD player αυτό είχε θύρα USB 2 και καθώς σύνδεσα σ' αυτό έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο των 160 GB, διαπίστωσα ότι μπορούσα να ανοίγω και να βλέπω φακέλους και υποφακέλους με το τηλεκοντρόλ και να ανοίγω τα αρχεία που θέλω και που είναι συμβατά (ταινίες AVI, φωτογραφίες, μουσική). Κι όλα αυτά καθισμένος στον καναπέ, χωρίς την ανάγκη της διαδικασίας --> άνοιξε το DVD player, βγάλε το δισκάκι που είχε, ψάξε το δισκάκι που θέλεις να παίξεις, βάλε στη θέση του το προηγούμενο, κλπ.
Βλέπω ότι πολλοί από τους αποκωδικοποιητές που προτείνονται έχουν και θύρα USB με δυνατότητα εγγραφής, δηλαδή (όπως το αντιλαμβάνομαι, μπορείς να γράψεις ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα στον εξωτερικό σκληρό δίσκο).
Η απορία η δική μου είναι αν μέσω του αποκωδικοποιητή κι ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου μπορεί κανείς να διαλέγει και να παίζει στην τηλεόραση του τα συμβατά αρχεία που υπάρχουν στο σκληρό δίσκο.
Αν όχι, πρέπει να αγοράσω το DVD player με USB, πλέον του αποκωδικοποιητή και να κολυμπάω στα τηλεκοντρόλ...


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη