22 Φεβ 2010

Πέφτει χρήμα στη Χαλκιδική για αποκατάσταση του οδικού δικτύου

Άστραψε και βρόντηξε στα ΜΜΕ ο Νομάρχης Χαλκιδικής, Αστέριος Ζωγράφος (φωτο), διαμαρτυρόμενος για την ανυπαρξία ενδιαφέροντος της κυβέρνησης προς τη Χαλκιδική, που επλήγη καίρια από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, με αποτέλεσμα, πολλοί δρόμοι να έχουν κλείσει από τις κατολισθήσεις.
Οι φωνές του έπιασαν τόπο, καθώς...

Πιστώσεις συνολικού ύψους 2.610.000 ευρώ για έργα υποδομών στην Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη), εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Ειδικότερα, για την εκτέλεση εργασιών μόνιμης αποκατάστασης ολισθαίνοντος επιχώματος μεταξύ Ν. Φώκαιας και Αθύτου, στο οδικό δίκτυο Κασσάνδρας Χαλκιδικής, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 1.050.000 ευρώ. Επίσης, για την εκτέλεση εργασιών μόνιμης αντιστήριξης στο όρυγμα, στο 19ο χλμ. της οδού Μουδανιών-Παλιουρίου, Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου συνέβησαν διαδοχικές κατολισθήσεις και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 1.160.000 ευρώ.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τέλος Μαΐου για την εξυπηρέτηση και της τουριστικής κίνησης που είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.
Ακόμη, για την εκτέλεση άμεσων εργασιών αντιμετώπισης κατολισθήσεων, όπως η προσωρινή διοχέτευση της κυκλοφορίας, η σήμανση, η βελτίωση της βατότητας παρακαμπτηρίων, κ.λπ. σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας (Σιθωνία, Κασσάνδρα, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Ιερισσού, Στρατωνίου-Ολυμπιάδας, Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα), εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 400.000 ευρώ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη