17 Φεβ 2010

Νύχτα εγκλημάτων στη Θεσσαλονίκη


Νεκρος στην Πολίχνη, νεκρή στην Απολλωνία, νεκρός στο Βύρωνα, νεκρός, νεκρός, νεκρός....

Θα 'θελα σαν πολίτης να γυρίσω το χρόνο πίσω, να μπουκάρω σε ένα τηλεοπτικό στούντιο, πριν από όλες τις εκλογές και να κάνω τόπι στο ξύλο, όλους τους...

αντιπολιτευόμενους πολιτικάντηδες, που επέρριπταν ευθύνες στην εκάστοτε κυβέρνηση και της χρέωναν ανικανότητα.
Ε, βγήκατε εσείς οι ικανοί, ρε άχρηστοι. Βγήκατε. Σας βγάλαμε. Πότε θα ζητήσετε συγνώμη και θα ομολογήσετε ότι "αντιπολίτευση" στην Ελλάδα, σημαίνει "λέω ένα κάρο μαλακίες για να βγώ κι άμα βγω, επειδή είμαι άχρηστος και δεν μπορώ να κάνω κάτι στην πράξη, συνεχίζω να κάνω αντιπολίτευση, στην αντιπολίτευση".
Να απαγορευτεί στους πολιτικούς να μιλάνε. Έτσι κι αλλιώς, μαλακίες λένε για να περνά η ώρα. Η κοινωνία προχωράει μόνη της. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να την οργανώσουν, απλούστατα γιατί είναι αναγκασμένοι να κινούνται γύρω από το "πολιτικώς ορθόν", δηλαδή την ακατάσχετη φλυαρία και να εξαντλούν τη ζωή τους, προσπαθώντας να κατηγορήσουν τον αντίπαλο. Αυτό είναι το μοναδικό μέλημα του πολιτικού: να βρεί στοιχεία για να χαρακτηρίσει ανίκανους τους αντιπάλους. Κομματοσκυλισμός έσχατου βαθμού.
Και η ευθύνη ανήκει κατά 0% στον πολιτικό και κατά 100% στους χαχόλους πολίτες, που επικροτούν τους φελούς, τους άχρηστους, τους παπατζήδες και τους φιγουρατζήδες.


Ο χαχόλος πολίτης φταίει, που ακούει προεκλογικά επί 30 χρόνια να του λένε ότι "θα τα πάρουν από τους λίγους για να τα δώσουν στους πολλούς" και πάντα ξεχνάει να ρωτήσει όταν τους βγάζει "και τώρα πείτε μας ρε, από ποιούς λίγους τα πήρατε;".

Ο χαχόλος πολίτης φταίει, που ακούει προεκλογικά επί 30 χρόνια να του λένε ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ είναι ανίκανη να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας" και πάντα ξεχνάει να ρωτήσει όταν τους βγάζει "και τώρα που σας βγάλαμε, γιατί αισθανόμαστε πιό ανασφαλείς ρε παπάρες;".


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη