3 Φεβ 2010

Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα

Τις τελευταίες ημέρες βλέπω σε διάφορα blogs και ιστοσελίδες διάφορα σχόλια και αναρτήσεις που δικαιολογούν ή απορρίπτουν τις αποδοχές μιας μερίδας πολιτών (πχ δημοσίων υπαλλήλων, αγροτών), που κατηγορούν νυν ή πρώην κυβερνήσεις για τα χάλια της οικονομίας, σημαντικές αναλύσεις για το πρόβλημα της χώρας μας κ.α. Μέσα σε αυτό το ασταθές οικονομικό περιβάλλον υπάρχει μια παράμετρος που μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί: Οτι οι νέοι αυτής της χώρας που γεννήθηκαν μεταξύ του 1975 - 1990 θα κληθούν να πληρώσουν τα σφάλματα των γονέων ή των παππούδων τους. Μήπως αυτοί που κυβερνούν ή που κατέχουν τις διευθυντικές θέσεις και έχουν γεννηθέι παλαιότερα έχουν καταλάβει ότι εμείς οι νεότεροι έχουμε αρρωστήσει γιατί καλούμαστε να βάλουμε πλάτη για να καληφθεί ένα χρέος το οποίο δεν δημιούργησαμε;
Εχουν καταλάβει όλοι αυτοί ότι δεν ήταν συνεπής απενάντί μας;
Οτί εμείς καλούμαστε από εδώ και στο εξής να ζήσουμε την ζωή μας υπό δυσμενέστερες συνθήκες από αυτές που βιώναν οι πατεράδες μας; Θα πληρωνόμαστε λιγότερα χρήματα ενώ θα δουλεύουμε περισσότερες ώρες την εβδομάδα. Το καθαρό μας εισόδημα θα είναι ακόμα μικρότερο γιατί σημαντικό μέρος του θα απορροφάτε από την φορολογία. Οτι θα συνταξιοδοτηθούμε στα 67 μας, αν και εφόσον ζούμε έως τότε. Με απλά λόγια μεγάλο μέρος της δική μας γενιάς θα πεθάνει δουλεύοντας.
Επιπλέον θα πρέπει όχι μόνο να καλύψουμε το δημόσιο χρέος της χώρας αλλά θα πληρώνουμε μέσω των εισφορών μας τις συντάξεις αυτών που δημιούργησαν αυτό το χάος τα επόμενα χρόνια ενώ εμείς όπως καταλαβαίνετε δεν θα δούμε σύνταξη ποτέ.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, θα πρέπει να κάνουμε τα παραπάνω ξεκινώντας από το μηδέν. Γιατί εσείς μάγκες, που όταν είμασταν μικροί μας λέγατε ότι τα ξέρετε όλα, δεν δημιουργήσατε μια Ελλάδα που να παράγει κάτι. Οι γερμανοί συνομήλικοι μας, οι ιταλοί, οι γάλλοι κοκ έχουν τομείς και αγορές μέσα στην χώρα τους για να απορροφηθούν, για να δημιουργήσουν, για να παράγουν. Εμείς οι έλληνες;; Που θα διοχετεύσουμε ρε μάγκες την διάθεσή μας, τις όποιες γνώσεις μας;; Εσείς τουλάχιστον είχατε τα δανείκά τόσα χρόνια και τα βγάλατε πέρα. Εμείς ούτε αυτά δεν έχουμε. Μαθατε να ζείτε με τα δανεικά και τώρα κλαίτε πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα. Αλλά τι σας νοιάζει τα κοροίδα οι νέοι θα κληθούν να τραβήξουν κουπί. Εσείς το πολύ να πάρετε 300 ευρώ λιγότερα σύνταξη.
Οπότε σας παρακαλούμε όλοι εμείς μην δικαιολογείστε για τα επιδόματα ή τις επιδοτήσεις σας. Μην προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια κανενός.
Δημήτρης Κούζας
(σημείωση: εμείς πάντως τα είπαμε εδώ)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη