17 Φεβ 2010

Απλά μαθήματα οικονομίας για άσχετους!!!

BLOG: politikiprotasi
Δυστυχώς καταντήσαμε να παρακολουθούμε άναυδοι την απίστευτη κυβέρνηση των NBAers να σχεδιάζει πρωτοφανή οικονομικά μέτρα, αδιανόητα να τα συλλάβει ο κοινός ανθρώπινος νους.
Θα ξεκινήσω με μια βασική αρχή που είναι το θεμέλιο των οικονομικών:

Εάν δεν υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης ΔΕΝ υπάρχει καμία περίπτωση ανάπτυξης.

Η ανάπτυξη από την άλλη, είναι ο μοναδικός τρόπος για έξοδο από την κρίση.
Εάν τώρα έχετε δει έστω και ένα μέτρο που να ευνοεί την αύξηση της κατανάλωσης...

τότε να μου το πείτε κι εμένα γιατί εγώ δεν έχω δει ούτε ένα.
Αντί αυτού παρακολουθώ με αηδία την προσπάθεια της κυβέρνησης να συρρικνώσει όσο γίνεται την κατανάλωση.

Η επιβολή των ληστρικών έμμεσων φόρων ιδιαίτερα στα καύσιμα που θα προκαλέσει ντόμινο ανατιμήσεων ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, η περικοπή των μισθών (για πρώτη φορά στα χρονικά) και το κλίμα τρόμου που καλλιεργείται για την οικονομία προκαλούν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. ΠΛΗΡΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.

Επιπλέον έχουμε και την αισχρή και άτιμη μεθοδολογία της ανίκανης κυβέρνησης, που μέσω διαρροών από τους γλοιώδης και χαμερπής εκπροσώπους των ΜΜΕ, προετοιμάζει το έδαφος για τα ακόμα σκληρότερα μέτρα που με μαθηματική βεβαιότητα θα πάρει.
Περικοπή του 14 μισθού, αύξηση του ΦΠΑ και περαιτέρω μείωση των μισθών.

Πρόκειται για πρωτοφανή και απίστευτης σκληρότητας μέτρα που θα οδηγήσουν σε πλήρη ύφεση την οικονομία καθώς θα περιορίσουν στο ελάχιστο την κατανάλωση.

Τα αισχρά αυτά μέτρα που σχεδιάζει η απίστευτη κυβέρνηση του "χρήματα υπάρχουν" θα παρθούν. Εδώ είμαστε και θα το δείτε. Του χρόνου τέτοια εποχή ο 14ος μισθός θα είναι ωραία ανάμνηση ενώ πολύ πιο σύντομα θα δούμε αύξηση του ΦΠΑ και νέα μείωση μισθών.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί προχωράνε σε τέτοια άδικα και αισχρά μέτρα;

Η απάντηση είναι πολύ απλή, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχου πράσινες παρωπίδες και ότι διαθέτουμε στοιχειώδη λογική.

Λαμβάνονται μέτρα που πλήττουν κυρίως την αστική και μεσοαστική τάξη, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να πλήξουν τη μεγαλοαστική τάξη. Εξηγούμαι:
Μέχρι τώρα τα σαΐνια του οικονομικού επιτελείου μιλάνε για αναλογική συμμετοχή όλων στην κρίση. Εάν έχετε δει πουθενά αναλογική συμμετοχή να με χ.....ε!

Αναλογική συμμετοχή ΔΕΝ σημαίνει να φορολογείς τα επιδόματα των χαμιλόμισθων με 10% και να περικόπτεις επίσης κατά 10% τον παχυλό μισθό των βουλευτών.
Αναλογική συμμετοχή ΔΕΝ σημαίνει να επιβάλεις έμμεσους φόρους που πλήττουν όλους το ίδιο.
Αναλογική συμμετοχή σημαίνει να συμβάλουν όλοι ΑΝΑΛΟΓΑ με το πόσα βγάζουν.
Αναλογική συμμετοχή σημαίνει για παράδειγμα ο "ευαίσθητος" Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ζητήσει ή να του επιβληθεί όχι μείωση 10% στις αποδοχές του (10% χάνει και ο υπάλληλος των 1.200 ευρώ) αλλά περικοπή πλήρης της βουλευτικής σύνταξης και διατήρηση μόνο της Προεδρικής αποζημίωσης.

Είναι ανίκανοι φίλες και φίλοι να τα βάλουν με τα μεγάλα συμφέροντα όπως ανίκανοι ήταν όλοι οι προκάτοχοί τους και έτσι τσακίζουν τους συνήθως ύποπτους.
Όσοι πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο καλύτερα. Δυστυχώς όμως δεν το βλέπω. Οι κομματικές παρωπίδες και η πελατειακή νοοτροπία καλά κρατούν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη