4 Φεβ 2010

Στην Ινδία ο Γιώργος Παπανδρέου

Στην Ινδία βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αύριο, ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Διάσκεψη για τις προοπτικές της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε, στο Νέο Δελχί, συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του Manmohan Singh, κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος πολλά θέματα στα οποία οι δύο χώρες θα αναπτύξουν συνεργασία.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στις κατασκευές, στις υποδομές, στις τηλεπικοινωνίες, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον τουρισμό, την πράσινη τεχνολογία, την ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και την απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για την υποστήριξη της Ελλάδας στο αίτημα της Ινδίας να γίνει μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης το θέμα της κλιματικής αλλαγής με το οποίο θα ασχοληθεί αύριο μεγάλο διεθνές συνέδριο που γίνεται στο Νέο Δελχί, καθώς και για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της χώρας μας ενημερώνοντας τον Ινδό ομόλογό του για το πως προχωρά η προσπάθεια εξόδου από την οικονομική κρίση και διαβεβαιώνοντάς τον ότι η Ελλάδα θα βγει από αυτή με τα δικά της μέσα.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη