2 Φεβ 2010

Πω πω πλάκες!!! Μεγάλες απεργίες στη Γερμανία για αυξήσεις μισθών !

σε λίγο θα κάνει υποδείξεις ο Παπανδρέου στους Γερμανούς !
Του Σταύρου Κυριαζή

Την ώρα, που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας Wolfgang Schaeuble –του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ– λοιδωρούσε τη χώρα μας για την κατάσταση που βρίσκεται, ρίχνοντας ουσιαστικά λάδι στη φωτιά προς όφελος των κερδοσκόπων και.... προσθέτοντας εδώ ότι η Ελλάδα πρέπει να διορθώσει μόνη της τα λάθη του παρελθόντος…

Την ώρα, που ο συντηρητικός και ανέκαθεν «μονεταριστής» Jurgen Stark –μέλος Δ.Σ. της Ε.Κ.Τ. (εδώ), για τον οποίον η σταθερότητα του νομίσματος αποτελεί το άπαν της οικονομικής σκέψης- κατονόμαζε ως βασικό παράγοντα που οδήγησε στη σημερινή δημοσιονομική κρίση, την αύξηση μισθών στο ελληνικό δημόσιο κατά 100% στο διάστημα 1999-2008, εξαίροντας παράλληλα τα μέτρα που έλαβε η Ιρλανδία, τα οποία –όπως είπε- βρίσκουν τη συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου…

Την ώρα, που ο επισκεπτόμενος σήμερα την Ελλάδα, Guido Westerwelle –Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του κόμματος των Φιλελευθέρων που συγκυβερνούν τη Γερμανία– ζητούσε επί πίνακι την κεφαλή των μισθωτών όλου του κόσμου, ως σύγχρονη Σαλώμη (ρόλο που θα του άρμοζε ιδιαίτερα, εάν λάβουμε υπ’ όψιν τις κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις του)…

Την ίδια ώρα…
…Άναβε η μεγαλύτερη «φωτιά στα μπατζάκια τους»!!!

Απεργία στο γερμανικό δημόσιο,
εξήγγειλαν συνδικάτα της χώρας
Αίτημα η αύξηση μισθών!!!

Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση, όπου μπορείτε να δείτε τι αυξήσεις πήραν στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια και πόσα ζητούν σήμερα

Germany:Verdi Union Announces Warning Strike In Public Sector

Monday, February 1, 2010 - 09:11

Σόκαρε τον Schaeuble η εξαγγελία απεργιών στο γερμανικό δημόσιο

«Σοκαρισμένος» δήλωσε ο Schaeuble από τις «προειδοποιητικές απεργίες» που εξήγγειλε το συνδικάτο Ver.di για το δημόσιο τομέα και θα ξεκινήσουν την Τετάρτη.

Το συνδικάτο Ver.di μαζί με τη γερμανική ένωση υπαλλήλων, κάλεσε σε απεργίες που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη και εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν τις συγκοινωνίες, τα νοσοκομεία και τα σχολεία.

Η εξαγγελία για απεργίες -κάποιοι κάνουν λόγο για την πρώτη φάση σειράς κινητοποιήσεων- ακολουθεί την αποτυχία του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για αυξήσεις μισθών.

Η συμφωνία έληξε το Δεκέμβριο και αναμένεται να ξεκινήσει νέος γύρος συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά ότι «η πραγματική οικονομία δεν έχει περιθώρια» για αυξήσεις.

Τώρα να σας δούμε κύριοι, πως θα τα βγάλετε πέρα!
Και μετά, ελάτε να μας μιλήσετε για μειώσεις μισθών!
Διαβάστε σχετικά με τη δράση του συνδικάτου Ver.di

Ιστορικό εδώ
Απεργία στη Lufthansa το 2008
Δείτε τι λένε εδώ οι Lloyds, σχετικά με τη δράση του Ver.di.

«…Γονάτισε η Lufthansa από απεργία του Ver.di για αυξήσεις μισθών…».

Απεργία στη Deutsche Telekom το 2007
Δείτε εδώ τι γράφει σχετικά το Bloomberg

«…Απεργία και εκπροσώπηση του Ver.di στις σχετικές διαπραγματεύσεις, απέτρεψε την απαίτηση της Deutsche Telekom για μειώσεις μισθών κατά 9% επί 30 μήνες με παράλληλη επέκταση των εργάσιμων ωρών εβδομαδιαίας εργασίας κατά 4 ώρες (από 34 σε 38 ώρες), με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης…».

Δήλωση προσχώρησης (στα ελληνικά και σε άλλες 12 γλώσσες) εδώ
Φυλλάδιο απεργίας (στα ελληνικά και σε άλλες 12 γλώσσες) εδώ


Πάντως, όσον αφορά στον κ. Stark, θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι είναι ο δεύτερος σε επιρροή στην Ε.Κ.Τ. -μετά τον Trichet- αν και «…με τις προβλέψεις δεν τα πήγαινε ποτέ καλά…», όπως λέει αναλυτής στη Φραγκφούρτη.

Παράδειγμα, η πρόγνωσή του, στα μέσα του 2008, ότι η οικονομική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα έπληττε σοβαρά την Ευρώπη.

«…Αυτός άλλωστε ήταν που έβαλε τον υπουργό του Οικονομικών Τέο Βάιγκελ, να λέει: “Γιούκιο Χατογιάμα, όταν λέμε 3% εννοούμε 3%”- εκθέτοντας τη χώρα του λίγο αργότερα διεθνώς, όταν η Γερμανία ξεπέρασε επίσης αυτό το όριο…»

Δείτε τι γράφει σχετικά εδώ, η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».


Και όσον αφορά στον Schaeuble, στη Γερμανία αποκαλείται «άρχοντας των χρεών». Στον προϋπολογισμό για το 2010, που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο (16.12.09), ο δανεισμός του γερμανικού δημοσίου θα αγγίξει τα 86 δις ευρώ, ύψος ρεκόρ για τα γερμανικά δεδομένα.


Όμως, αξίζει να δείτε τι άλλο δηλώνει ο Schaeuble. «…Κατά την άποψη όλων των ειδικών θα ήταν λάθος η περιστολή δαπανών εν ώρα κρίσης. Θα ήταν λάθος συμπεριφορά. Αυτό έγινε στη δεκαετία του 30 και οδήγησε στη μεγάλη ύφεση. Αυτό αποτράπηκε τώρα και πολύ σωστά. Και το συμβούλιο σοφών στη Γερμανία, η Κεντρική Τράπεζα, ο ΟΟΣΑ και η Κομισιόν λένε ότι η οικονομική μας πολιτική είναι σωστή. Η κρίση δεν έχει παρέλθει. Ελπίζουμε ότι έχουμε περάσει το ζενίθ της. Κατά τη διάρκεια του 2010 δεν υπάρχει πρόβλεψη για περιστολή δαπανών. Για αυτό είναι σωστό, την επόμενη χρονιά να αυξήσουμε το νέο δανεισμό. Αλλά συμβαίνει άπαξ. Από το 2011 πρέπει να τον μειώσουμε…», λέει ο Γερμανός Υπ. Οικονομικών, παραλείποντας να μας πει ότι αυτό επιβάλλεται και από νομοθετική ρήτρα, για φρένο στο δημόσιο δανεισμό από το 2012.

Διαβάστε εδώ, το σχετικό άρθρο της Deutsche Welle (στην ελληνική).

Σημείωση δική μου : Ενώ για την Ελλάδα –Mr. Schaeuble - δεν ισχύουν «…οι απόψεις όλων των ειδικών, ότι θα ήταν λάθος η περιστολή δημοσίων δαπανών εν ώρα κρίσης; Εδώ δεν πρόκειται για λάθος συμπεριφορά;».

Επίσης, διαβάστε εδώ, την απάντηση που του δίνει ο κ. Γ. Ρωμαίος : «…Σύμφωνοι, κε Schaeuble. Ζούσαμε για χρόνια πέραν των δυνατοτήτων μας. Κι εσείς, οι Γερμανοί, που ζούσατε «εντός των δυνατοτήτων σας», πώς φθάσατε το έλλειμμα στο 6% και αυξήσατε το δημόσιο χρέος κατά 132%; Του υφυπουργού σας είναι η δήλωση ότι η χώρα σας αντιμετωπίζει τη χειρότερη κατάσταση προϋπολογισμού από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο! Δηλαδή για το δικό μας έλλειμμα φταίμε μόνο εμείς και για το δικό σας η διεθνής κρίση;».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη