18 Φεβ 2010

Το υπουργείο παιδείας φιμώνει τους φοιτητές!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗ (άποψή του φυσικά, δε σημαίνει ότι την ασπαζόμαστε):
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων ετοιμάζεται να ψαλιδίσει την συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές των οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Έτσι με το πρόσχημα της μειωμένης συμμετοχής που μπορεί να υπάρχει από τους φοιτητές θα περιορίζει και την βαρύτητα των ψήφων τους. Αν για παράδειγμα...
σε μία σχολή φοιτούν 2000 φοιτητές και προσέλθουν να ψηφίσουν οι 1000, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται στο μισό και η βαρύτητα στην ψήφο του καθενός.
Πρόκειτε για πρωτόγνωρα τεχνάσματα που δεν συμβαίνουν σε καμιά χώρα στον κόσμο σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία. Αν θέλει η κυβέρνηση, να εφαρμόσει αυτό το ανήκουστο μοντέλο ψηφοφορίας και στις δημοτικές και στις εθνικές εκλογές και δεν θα εκλεγεί δήμαρχος σε κανένα δήμο. Η αποχή από οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση ουδέποτε μείωνε την βαρύτητα της ψήφου αυτών που ψήφιζαν. Ούτε η ίδια η κυβέρνηση θα είχε εκλεγει αν υπολογιζόταν το ποσοστό της αποχής στις εθνικές εκλογές πριν 5 μήνες. Σε κάθε δημοκρατία τα αποτελέσματα των εκλογικών διαδικάσιών προκύπτουν από αυτούς που προσέρχονται στις κάλπες, οσοι και να είναι αυτοί!
Ας σταματήσει λοιπον το υπουργείο αυτά τα κόλπα στις πλάτες του φοιτητικού κινήματος γιατί θα το βρεί απέναντί του! Και αν πιστεύει η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου ότι οι φοιτητές που θα προσέλθουν μαζικά στις κάλπες να ψηφίσουν είναι οι διεφθαρμένοι, ενώ τα μέλη ΔΕΠ είναι η αμόλυντη φωνή του Πανεπιστημίου ας έλθει μια βόλτα απτα αμφιθέατρα να μας το πει!
Το φοιτητικό κίνημα δεν θα αφήσει κανένα να το φιμώσει!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη