16 Φεβ 2010

Χρειάζεται αυτοκριτική για τα λάθη μας


ΜΟΝΟ Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Αγαπητoί φίλοι,
θα ήθελα να μεταφέρω κάποιες σκέψεις για αυτά που γίνονται και κυρίως αυτά που ακούμε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την κρίση που μαστίζει τον τόπο μας.
Λένε ότι είμαστε σε επιτήρηση, καλά δεν κάναν και μας βάλαν σε επιτήρηση? 'Οταν οι ...
Ευρωπαίοι εργαζόντουσαν και κάναν χρηστή διαχείρηση στα του οίκου τους εμείς τι κάναμε? Άρα δεν έχουν δίκιο όταν λένε ότι δεν πληρώνουν για μας?
Φαντάζομαι το ίδιο θα κάναμε κι εμείς ως Έλληνες και σε μεγαλύτερο βαθμό.
Τώρα για το ποιός φταίει πιστεύω ότι εμείς και κανένας άλλος. Ας κάνουμε μια φορά αυτοκριτική για τα λάθη μας και ας αφήσουμε τα τρελά μας.
Οι αριστεροί λένε ότι φταίει ο καπιταλισμός και δεν κοιτάνε τα δικά τους για το πως θα ήταν σήμερα η Ελλάδα εάν επικρατούσε ο Κομμουνισμός. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί και λέει ότι φταίει η ΝΔ και η ΝΔ ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ και ειδικά η διακυβέρνηση του Σημίτη. Οι υπερπατριώτες και κάποιοι θρησκόληπτοι ότι φταίνε οι Εβραίοι και η Παγκοσμιοποίηση δίνωντας ''άφεση αμαρτιών'' στους ''καημένους'' τρομοκράτες της Χαμάς.
Κανείς όμως δεν λέει την αλήθεια ότι μόνοι μας τα κάναμε έτσι και τώρα θα τα λουστούμε.
Αυτοκριτική λοιπόν και όχι λάθη του παρελθόντος γιατί μόνο αυτό θα σας σώσει στο μέλλον.
Ευχαριστώ
Ηλίας Λάρισα
iliasth.ilias@gmail.com
...
δεν ξέρω τι θα σχολιάσουν οι αναγνώστες φίλε Ηλία, αλλά εν συντομία θα σου πούμε, ότι αυτοκριτική κάνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι περισσότεροι εκ των δημιουργών των κρίσεων, δεν κάνουν καμιά αυτοκριτική. Κάνουν τη δουλειά τους, που είναι ...να δημιουργούν κρίσεις !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη