10 Φεβ 2010

Άστοχες κινήσεις της Κατερίνας Μπατζελή στη Θεσσαλονίκη


….πως παγιδεύτηκε και εκτέθηκε από φίλους της στη Θεσσαλονίκη
…θύμα της απειρίας και της ανασφάλειάς της ή συνειδητή επιλογή φατριασμού;


Του Νίκου Γιανκούδη

Το ότι υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, που έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός αναμφισβήτητο και δεν ευθύνεται γι αυτό η Υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

Υπάρχει όμως διάχυτη η εντύπωση ότι δε χειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Έκανε λάθη χειρισμών πολιτικά και επικοινωνιακά. Σίγουρα δεν...
είχε και τους καλύτερους φίλους δίπλα της, αφού είναι ψυχικά και πολιτικά συνδεδεμένη με ότι παρακμιακό και παρασιτικό υπάρχει στον αγροτικό συνδικαλισμό, δηλαδή με τις ηγετικές ομάδες της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ, οι οποίες έχουν το στίγμα του «επαγγελματία» συνδικαλιστή και είναι ξεκομμένες και δεν έχουν καμία παρέμβαση στις ζωντανές δυνάμεις του αγροτικού κινήματος και των μπλόκων.

Δεν έφταναν όλα αυτά η υπουργός έπεσε θύμα μεθοδευμένης παραπλάνησης φίλων της από τη Θεσσαλονίκη, που στην αρχή της εγγυήθηκαν ότι δε θα γίνουν μπλόκα στη βόρεια Ελλάδα και μετά ότι θα τα διαλύσουν. Αντίθετα τα μπλόκα δυνάμωσαν και κρατήθηκαν.

Αιχμή του δόρατος αυτής της προσπάθειας ο Μαυρουδής Μηντσιούδης από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, δάσκαλος (ανακοίνωση διορισμού) και αγροτοσυνδικαλιστής, μιας χρήσεως όπως αποδείχτηκε. Και στο παρασκήνιο καθοδηγητής και συμπαραστάτης της προσπάθειας ο πολιτικός του μέντορας Βουλευτής Βασίλης Γερανίδης, που μεσολάβησε και για τη συνάντηση -γνωριμία Μπατζελή – Μηντσιούδη, με τη συνδρομή και της υφυπουργού Θ.Τζάκρη για τη συνάντηση.
Ο Μ.Μηντσιούδης εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2009 σαν ηγέτης του μπλόκου στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο, βγήκε στα κανάλια, απέκτησε δημοσιότητα και θέλει να την επενδύσει στην πολιτική του καριέρα στην αυτοδιοίκηση, όπου έχει τρεις αποτυχημένες προσπάθειες να εκλεγεί Δήμαρχος.
Το1998 κατέβηκε Υποψήφιος Δήμαρχος Κουφαλίων, αντάρτης ενάντια στον εκλεγμένο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Χατζηδημητρίου, ήρθε 3ος στη σειρά εκλογής και στο δεύτερο γύρο στήριξε το Νεοδημοκράτη Γιάννη Τσουκνιδά που εξελέγη. (εκλογικά αποτελέσματα)
Το 2002 ήταν πάλι Υποψήφιος Δήμαρχος, κατετάγη 2ος στη σειρά εκλογής και στο δεύτερο γύρο δεν εκλέχθηκε.
Η πιο τραυματική του εμπειρία ήταν αυτή του 2006, που παρά το επίσημο χρίσμα που πήρε από το ΠΑΣΟΚ δε μπόρεσε να κάνει ψηφοδέλτιο (ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ) , και εκλέχθηκε ο Δημήτρης Μπελίδης που χαρακτηρίστηκε αντάρτης και διαγράφτηκε από το κόμμα.
Δεν εγκατέλειψε όμως το στόχο. Λόγω της πρόσκαιρης ενασχόλησης του με τη γεωργία στην οικογενειακή επιχείρηση με θερμοκήπια και προς έκπληξη πολλών εμφανίστηκε στα μπλόκα το 2009 και έγινε τηλεοπτικός αστέρας.
Στη συνέχεια σενάρια τον εμφάνιζαν στο ευρωψηφοδέλτιο και στη συνέχεια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009.

Εδώ και 2 χρόνια είναι σε εξέλιξη το σχέδιο επανόδου του Μ.Μηντσιούδη στη διεκδίκηση του αξιώματος του Δημάρχου Κουφαλίων ή όποιου δήμου προκύψει από το σχέδιο Καλλικράτης.
Μέρος του σχεδίου αυτού είναι η χρησιμοποίηση των πρόσφατων αγροτικών κινητοποιήσεων και της Κατερίνας Μπατζελή. Έτσι μετά την επαφή που εξασφάλισε μαζί της και την έπεισε σε πολύωρη σύσκεψη στο γραφείο της, ότι μπορεί να ανατρέψει τις κινητοποιήσεις, άρχισαν οι παρουσίες του στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, όπου υπονόμευε τις κινητοποιήσεις εμφανιζόμενος ότι εκπροσωπούσε αγρότες. Τώρα πώς χωρίς να συμμετέχει στα μπλόκα και χωρίς να έχει θεσμική ιδιότητα εξασφάλιζε την εμφάνισή του σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις είναι ερώτημα που πρέπει να το απαντήσουν αυτοί που τον καλούσαν.

Το αποκορύφωμα και η κατάρρευση αυτής της επιχείρησης υπονόμευσης ήρθε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, που εμφανίστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα μηδέν» των Καμπουράκη - Οικονομέα και αντιπαρατέθηκε ζωντανά με τους κυρίους Μπούτα και Γκανή. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι είναι δάσκαλος και όχι αγρότης και διεκόπη βίαια η παρουσία του με διαφημιστικό διάλειμμα.
Παρά την αποτυχία του εγχειρήματος και τη εξαιρετικά δύσκολη θέση που όλοι νομίζαμε ότι είχε περιέλθει η κ.Μπατζελή και παρά την αποκάλυψη του ρόλου του Μ.Μηντσιούδη, την Τέταρτη 3 Φεβρουαρίου ήταν παρών σε προβεβλημένη θέση στα εγκαίνια της AGROTICA, και επιδόθηκε σε εναγκαλισμούς και οικειότητες με την κυρία Μπατζελή, προκαλώντας την αγανάκτηση σε αγρότες που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου από τις 6 έως τις 10 μμ με τα μπόκα στο ζενίθ η κυρία Μπατζελή επισκέφθηκε ιδιωτικά το κτήμα της οικογένειας Μηντσιούδη στα Κουφάλια, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Β.Γερανίδη, όπου συνέφαγε με 20 αγρότες και λοιπούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής, φίλους των Μ.Μηντσιούδη και Β.Γερανίδη.

Η στενή σχέση συνεχίστηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 11πμ, που η Υπουργός παρακάθησε σε καφέ-εργασίας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης με αγροτοσυνδικαλιστές της περιοχής, με επιλεκτική προσωπική πρόσκληση και πάλι από τον Μ.Μηνστσιούδη, αλλά με πενιχρή συμμετοχή.
Η όλη επιχείρηση αντιπαροχής πολιτικής προβολής προς τον Μ.Μηνστιούδη, για τις «καλές» του υπηρεσίες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, για την αντιμετώπιση των μπλόκων, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου με γεύμα σε κεντρική ταβέρνα των Κουφαλίων με προσκεκλημένο τον υφυπουργό Μιχάλη Καρxιμάκη. Σκοπός η αθέμιτη πολιτική αναβάθμιση του κ.Μηντσιούδη έναντι του εκλεγμένου Δημάρχου Κουφαλίων και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπελίδη.

Από πότε ένας Υπουργός επισκέπτεται μια πόλη και αγνοεί το Δήμαρχο που είναι και μέλος του ίδιου κόμματος.
Θάλασσα τα κάνατε Κατερίνα και Μιχάλη, έχετε εκτεθεί, σας χρησιμοποίησαν οι φίλοι σας !!!!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη