21 Φεβ 2010

Η Τίνα η πράσινη, δεν έχει ούτε έναν αστυνομικό να την φυλάει, ενώ ο προκάτοχός της ο Σουφλιάς είχε δεκατρείς!

Ας γνωρίσουμε όμως την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.
Μια θετική παρουσία στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

Η Τίνα η πράσινη, δεν έχει ούτε έναν αστυνομικό να την φυλάει, ενώ ο προκάτοχός της ο Σουφλιάς είχε δεκατρείς και μόνο αυτό λέει πάρα πολλά για την διαφορετική φιλοσοφία της.

Μια λεπτεπίλεπτη νέα γυναίκα, τράβηξε τα βλέμματα όταν..

εμφανίστηκε με casual look – για την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο και αργότερα το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Απλή, με τζιν παντελόνι, άνετα παπούτσια και πάντα μια μεγάλη τσάντα (τύπου σακιδίου) - σαν αυτές που κουβαλούν στον ώμο καθημερινά όλες οι εργαζόμενες γυναίκες.

Δεν δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει συνήθειες η Τίνα Μπιρμπίλη ή αλλιώς... Τίνα η πράσινη!

Αρχικά ένα απόσπασμα από την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη («Mega»).

Αποκαλύπτει πως γνώρισε τον κ. Παπανδρέου, πως έγραφε τις ομιλίες του αλλά και την συνεργασία της με τον Αβραμόπουλο.



Στην συνέχεια ένα video που εστιάζει σε ορισμένα τμήματα της ίδιας εκπομπής.
Σημεία που έχουν ένα –για μας όχι και τόσο σημαντικό- ενδιαφέρον. Αυτά είναι:
1)«Είμαι ψυχωτική και νευρωτική με την δουλειά μου» (00:01 του βίντεο)
2) «Είναι τίτλος τιμής που είμαι ανύπανδρη μητέρα. Μ' αρέσει που έχω τον γιό μου εγώ μόνη. Ήταν απολύτως δική μου απόφαση και όχι ένα ατύχημα». (0:30 του βίντεο).
3) Πάει κάθε μέρα στις 6.30 το πρωΐ στο Γυμναστήριο. Εκεί στο Γυμναστήριο γνώρισε και τον Γιώργο Παπανδρέου.
4) Ο πιό σημαντικός Έλληνας πολιτικός για την κυρία Μπιρμπίλη ήταν ο μακαρίτης ευρωβουλευτής του Συνασπισμού, Μιχάλης Παπαγιαννακης. (2:31 του βίντεο).
Και δηλώνει : «Είμαι μιά αριστερή στο ΠΑΣΟΚ».


Εμείς να της ευχηθούμε καλή δύναμη γιατί θα την χρειαστεί. Είναι ένα από τα δυσκολότερα υπουργεία της κυβέρνησης!

κάποια βιογραφικά (;) στοιχεία είδαμε και στο http://www.fimes.gr/2009/10/tina-mpirmpili/
Η Τίνα Μπιρμπίλη είναι 39 χρόνων, φυσικός με διδακτορικό και μάστερ στο Imperial Gollege στη διαχείριση περιβάλλοντος. Ξεκίνησε ως συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο δήμο της Αθήνας. Η γνωριμία της με τον Γιώργο Παπανδρέου έγινε στο γυμναστήριο (κατά δήλωση της), ενώ άλλες πληροφορίες λένε οτι τους έφερε σε επαφή ο Ανδρίκος Παπανδρέου, εκτιμώντας τις σπουδές της σε θέματα περιβάλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση, η Τίνα Μπιρμπίλη έγινε γρήγορα «άνθρωπος του προέδρου». Έγραφε τους λόγους του, συμμετείχε σε επιτροπές και είχε ρόλο συμβούλου για θέματα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης. Ο Γιώργος Παπανδρέου πείστηκε για τις ικανότητες της και ήθελε την κομματική της ανέλιξη. Οι συνεργάτες του την χαρακτηρίζουν εργασιομανή, με καλά στοιχεία χαρακτήρα, μια γυναίκα που κάνει τα πάντα και συμφέρει.

Οι αντίπαλοι της Τίνας Μπιρμπίλη την κατηγορούν οτι εκμεταλλευόταν την σχέση της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα πολλές φορές υπερκάλυπτε πολιτικούς εκπροσώπους όπως ο Σπύρος Κουβέλης, υπεύθυνος για θέματα Περιβάλλοντος με τον οποίο έχουν και κοινό αντικείμενο μελέτης. Η Τίνα Μπιρπίλη κατάφερε πάντως να γίνει υπουργός Περιβάλλοντος ενώ ο Σπύρος Κουβέλης αρκέστηκε στο υφυπουργείο Εξωτερικών.

Οι υπεραπιστές της λένε ότι αν δεν ήταν νέα και συμπαθής και στη θέση της ήταν ένας άνδρας με χαρακτηριστικά παραδοσιακού στελέχους, η αντιμετώπιση απέναντί της θα ήταν πιο καλοπροαίρετη. Είναι χαρακτηριστικό οτι η Τίνα Μπιρμπίλη προτιμά να ντύνεται απλά και να φορά σκισμένα τζιν ακόμα και σε επίσημες εκδηλώσεις. Να σημειώσουμε επίσης οτι είναι ανύπαντρη μητέρα με 4χρονο γιο.

Η Τίνα Μπιρμπίλη συνεργαστηκε με τον Ανδρίκο Παπανδρέου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) ως διδάκτωρ στα Έργα Υποδομής, και συνέγραψε μελέτη για το ποδήλατο σε 17 ελληνικές πόλεις μαζί τον συγκοινωνιωλόγο Θάνο Βλαστό. Υπήρξε επίσης σύμβουλος του Παπανδρέου σε θέματα περιβάλλοντος όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και στο ΕΛΙΑΜΕΠ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη