2 Φεβ 2010

Η ΔΑΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ διευκρινίζει


Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στο .......blogspot.com ένα δημοσίευμα που αφορούσε τη ΔΑΠ-Οικονομικού και τη στάση που αυτή ακολουθεί στο θέμα των επικείμενων διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της ΟΝΝΕΔ και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα (χωρίς καμία ευθύνη του εν λόγω blog) το χαρακτηρίζουμε τουλάχιστον ως εμετικό και ντροπιαστικό για αυτόν που το συνέταξε, καθώς.... θίγει πρόσωπα και υπολήψεις με χυδαίο τρόπο.
Επιτρέψτε μας λοιπόν να αποκαταστήσουμε την αλήθεια… Καταρχάς, οι συντάκτες αυτού του κειμένου αναφέρονται στη ΔΑΠ-Οικονομικού αλλά αγνοούν ποια πραγματικά είναι αυτή! Αναφέρονται σε ονόματα παιδιών που ανήκουν στο ένδοξο μεν, αλλά παρελθόν της ΔΑΠ-Οικονομικού και τα οποία χαίρουν της εκτίμησής μας. Ουδείς αναφέρεται στους απλούς, ενεργούς Δαπίτες που «τραβάνε» τόσα χρόνια όλο το κουπί των επιτυχιών και των αυτοδυναμιών. Φαίνεται ότι όσοι προσπαθούν να «ανακαλύψουν» πρόβλημα στη ΔΑΠ-Οικονομικού με τέτοια δημοσιεύματα, πέραν του ότι αγνοούν την αλήθεια, ενεργούν και υπό άλλες λογικές, ξένες προς εμάς. Μάθετε λοιπόν κύριοι ότι στο Οικονομικό δεν κυριάρχησαν ποτέ και ούτε πρόκειται να κυριαρχήσουν πρακτικές που εκφράζονται από όσους έχουν οδηγήσει την οργάνωση σε παρακμή, από επαγγελματίες ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και από εκφραστές μιας εποχής διχασμού. Μάλλον οι ηθικοί αυτουργοί του κειμένου κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια…
Η επίσημη θέση της ΔΑΠ-Οικονομικού, όπως αυτή εκφράζεται από τα εκατοντάδες μέλη της, το Συμβούλιο Σχολής και τους Υπευθύνους της είναι απλή. Μένοντας πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας θέλουμε μια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αυτόνομη, ανεξάρτητη, μακριά από διαχωρισμούς του παρελθόντος που ωφελούν τους λίγους αλλά βλάπτουν τους πολλούς. Θέλουμε μια ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενωμένη, χωρίς «ινστρούκτορες» της ΟΝΝΕΔ, χωρίς καθοδηγητές και πουλέν , και όχι μια ΔΑΠ «ΑΕ» με μοναδικό στόχο να βολεύονται και να πλουτίζουν ορισμένοι στις πλάτες των απλών Δαπιτών που μάχονται καθημερινά στα αμφιθέατρα. Οι ίδιες αρχές πρέπει να διέπουν και την ΟΝΝΕΔ. Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε με θέρμη την υποψηφιότητα του Κώστα Χατζή.
Όποιος δεν συντάσσεται με αυτές τις αρχές, είτε είναι φοιτητής του Οικονομικού είτε όχι, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πρεσβεύει η ΔΑΠ-Οικονομικού. Καλούμε όσους έχουν τις ίδιες θέσεις, αρχές και αξίες με εμάς, ανεξάρτητα σε ποια οργάνωση της ΔΑΠ ανήκουν, να γυρίσουν την πλάτη σε αποτυχημένες λογικές και στους βαρόνους που τις εκφράζουν. Η τύχη των οργανώσεών μας βρίσκεται στα χέρια των παιδιών, και μόνο αυτών, που αγωνίζονται από το πρωί ως το βράδυ για το καλό της παράταξης που αγαπάμε και του Ελληνικού Πανεπιστημίου.
Υ.Γ. Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού. Εκφράζουμε και θα εκφράζουμε τις θέσεις μας όταν εμείς το κρίνουμε σκόπιμο δημόσια, ανοιχτά κι επώνυμα.
Εκ μέρους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικού
Οι Υπεύθυνοι
Κουναδέας Θοδωρής
Κορνιωτάκης Αλέξανδρος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη