23 Φεβ 2010

Για να αποκτήσεις πανεπιστημιακό δίπλωμα πρέπει να φοιτήσεις σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
Αξίωμα: Για να αποκτήσεις πανεπιστημιακό δίπλωμα πρέπει να φοιτήσεις σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα
Αληθεύει; Ισχύει;
Μη βιαστείτε να το βεβαιώσετε ενυπογράφως, γιατί θα υποστείτε τις συνέπειες του Νόμου.
Για τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια ισχύει άλλη πραγματικότητα: Γίνεσαι πτυχιούχος με την «ως δια μαγείας» απόκτηση πτυχίου μετά από 14χρονη υπηρεσία στην κατηγορία της...

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ακόμα και ανήκοντες στην κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης). Και αυτό από ετών, μετά από αποφάσεις του ΣτΕ. Ονομάστηκαν μάλιστα και ΠΕ0 (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης μηδέν). Ναι, πιστέψτε το. Όπως και εμείς πιστέψαμε ότι αυτό είχε σταματήσει σε όσους διορίστηκαν μέχρι το 1980, πλην όμως, πρόσφατα, απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης απονέμει (βλέπε χαρίζει) πανεπιστημιακά διπλώματα σε όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους, μετά από 14χρονη υπηρεσία, με το σκεπτικό της συνταγματικής αρχής της ισότητας όλων των Ελλήνων…
Μην πληρώνετε λοιπόν φροντιστήρια για να μπουν τα παιδιά σας σε ΑΕΙ. Μη ξοδεύεστε να σπουδάζετε τα παιδιά σας σε επαρχιακές πόλεις ή στο εξωτερικό. Κατευθύνετε τα παιδιά σας να δώσουν εξετάσεις στα Δικαστήρια. Σε 14 χρόνια θα γίνουν πτυχιούχοι, θα πληρώνονται ως πτυχιούχοι, θα εξελίσσονται υπηρεσιακά ως πτυχιούχοι. Θα υποστούν βέβαια την ταπείνωση να θεωρούνται όχι Δημόσιοι Υπάλληλοι, που διορίστηκαν για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά «βοηθητικό-υποστηρικτικό προσωπικό» των δικαστών στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης. Δηλαδή, για παράδειγμα, οι νοσηλεύτριες δεν είναι κλάδος αυθύπαρκτος, που κάνει την δουλειά που του αναλογεί αλλά βοηθητικό-υποστηρικτικό προσωπικό των γιατρών. Παράλογο; Δεν ακούει κανείς. Άρα λογικό….
Μας ζητάνε μείωση μισθού ως συνδρομή και συμμετοχή μας στην οικονομική κρίση. Γιατί; Για να πληρώνουμε τα κλιμάκια των νέων ΠΕ0 και των ήδη συνταξιούχων και τις αυξήσεις τους; Φτάνει πια.
Ήδη ο Σύλλογός μας, πρωταγωνιστεί στην νομική, συνδικαλιστική και πολιτική δυναμική αντιμετώπιση του ζητήματος, με κάθε είδους νόμιμες και ηθικές παρεμβάσεις. Είμαστε έτοιμοι να φθάσουμε μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να βρούμε το δίκιο μας, την αξιοπρέπειά μας, ατομική και υπηρεσιακή, του κλάδου μας σε τελευταία ανάλυση.
Καιρός, πλέον, να πραγματοποιηθούν όσα, ελπίζουμε, όχι μόνο για λαϊκή κατανάλωση, λέγονται, ψηφίζονται, υποστηρίζονται από τους πολιτικούς και την κοινωνία, περί αξιοκρατίας, αναβάθμισης της παιδείας, σεβασμού στους θεσμούς, σεβασμού στη δικαιοσύνη και άλλων πολλών.
Το ζητούμενο από εμάς, δεν είναι η αντιπαράθεση με τις απαιτήσεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων (άλλωστε η ενότητα του κλάδου μας είναι πάνω απ΄όλα, και αυτή υπηρετήσαμε όλα τα χρόνια της άθλιας εξομοίωσης και ισοπέδωσης των πάντων). Αλλά η εξαφάνιση και η εξάλειψη της διχαστικής, αναχρονιστικής, αναξιοκρατικής, απαράδεκτης, ισοπεδωτικής λογικής της απονομής δικαιωμάτων που απορρέουν από την κτήση πτυχίων ανωτάτων σχολών σε ανθρώπους που δεν κατέχουν πτυχία.
Και τελικά, αν δεν χρειαζόμαστε ως πτυχιούχοι στα δικαστήρια, ανοίξτε τις πόρτες και αφήστε μας να μεταταχθούμε σε άλλους κλάδους. Έτσι θα μείνουν όμοιοι, να υπηρετούν την συνταγματική αρχή της ισότητας. Και μάλιστα χωρίς να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο, παραπάνω μισθούς. Να συμβάλλουμε τέλος πάντων και εμείς στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας….Nα σταματήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προσλαμβάνει πια με ξεχωριστούς διαγωνισμούς πτυχιούχους με μεταπτυχιακά, διδακτορικά και ξένες γλώσσες, αφού στα 14 χρόνια με την ως δια μαγείας επιφώτιση ακόμα και οι ΥΕ θα καθίστανται ΠΕ. Εξάλλου μπορεί εύκολα να γίνουν μετατάξεις και από άλλους κλάδους του Δημοσίου μια και στα δικαστήρια όσοι έρθουν θα μπορούν εύκολα να καταταχθούν στην ΠΕ κατηγορία φορτώνοντας τον ελληνικό λαό με μισθούς και εφάπαξ που τόσο του περισσεύουν.
Καλούμε την πολιτεία να βρει επιτέλους τρόπους να δοθεί τέλος σ’αυτή την αθλιότητα, που δεν τιμά ούτε την πολιτεία, ούτε την ίδια την Δικαιοσύνη που και εμείς υπηρετούμε και που με τόση ευκολία απαξίωσε την παρουσία μας στη Γραμματεία των Δικαστηρίων, αγνοώντας πάνω απ’όλα τους κόπους και τις θυσίες που χρόνια είχαμε υποστεί για την απόκτηση γνώσεων πάνω στις οποίες στηρίζεται κάθε σύγχρονη κοινωνία, επιβραβεύοντας τελικά τους τιμητές της ελάχιστης προσπάθειας ακόμα και ανύπαρκτης, δείχνοντας τον δρόμο που μπορεί και πρέπει οι νεώτεροι να ακολουθήσουν.
Για την ενημέρωσή σας στο παραπάνω θέμα σας παραπέμπουμε στο blog του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πτυχιούχων Ανωτάτης και Ανωτέρας Εκπαίδευσης Ν. Αττικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dyae.wordpress.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη