4 Φεβ 2010

Χωρίς χειριστές τα μηχανήματα αποχιονισμού


Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση έστειλε ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης, με θέμα την επείγουσα πρόσληψη τεσσάρων χειριστών μηχανημάτων αποχιονισμού στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Στην επιστολή του ο Νομάρχης επισημαίνει... το «πάγωμα» της πρόσληψης τεσσάρων θέσεων χειριστών μηχανημάτων μέσω ΑΣΕΠ λόγω έλλειψης πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς και την επιδείνωση του προβλήματος λόγω της αποχώρησης συμβασιούχων σε αντίστοιχες θέσεις.

«Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, σας ζητώ να ενεργήσετε τα δέοντα ώστε να μη βρεθεί ο νομός Θεσσαλονίκης όμηρος των καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις), όχι λόγω έλλειψης εξοπλισμού αλλά λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, γεγονός που θα έχει μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις για τους πολίτες του νομού μας», τονίζει στην επιστολή του ο Νομάρχης, παρατηρώντας ότι «η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη εγκατάλειψη. Με τέτοιες αποφάσεις η Νομαρχία μας οδηγείται σε κλείσιμο με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη έχει ως εξής:


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά την ψήφιση του νόμου 3812/2009 όλες οι συμβάσεις έργου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης δεν ανανεώνονται μετά τη λήξη τους. Όπως έχουμε επισημάνει δημόσια πολλές φορές, αυτό δεν επιτρέπει την ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών της Νομαρχίας μας και κατά συνέπεια την καλή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Έτσι, στις 4/1/2010 αποχώρησαν 27 συμβασιούχοι έργου ενώ στις 11/2/2010, λήγουν άλλες 21 συμβάσεις έργου, εκ των οποίων οι τέσσερις (4) αφορούν θέσεις χειριστών μηχανημάτων αποχιονισμού (αλατιέρες).

Με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ είχαν προκηρυχθεί 4 θέσεις χειριστών μηχανημάτων, ωστόσο για τους επιτυχόντες εκκρεμεί ακόμη η πρόσληψή τους λόγω έλλειψης πιστώσεων από το Γενικό λογιστήριο του Κράτους.

Αντιλαμβάνεστε ότι εάν ο νομός Θεσσαλονίκης πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα, η Νομαρχία Θεσσαλονίκης αδυνατεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της, αφού δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για να χειριστεί τα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Σημειώνω ότι η ΝΑΘ έγκαιρα προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από το νόμο, προκειμένου να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις έργου, όπως προβλέπεται.

Κατόπιν τούτων και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, σας ζητώ να ενεργήσετε τα δέοντα ώστε να μη βρεθεί ο νομός Θεσσαλονίκης όμηρος των καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις), όχι λόγω έλλειψης εξοπλισμού αλλά λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, γεγονός που θα έχει μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις για τους πολίτες του νομού μας. Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλη εγκατάλειψη. Με τέτοιες αποφάσεις η Νομαρχία μας οδηγείται σε κλείσιμο με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας.



Με εκτίμηση


Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη