27 Φεβ 2010

Γερμανοί και σκίτσα του Μωάμεθ.... και η Αφροδίτη της Μήλου...

Μια διαφορετική άποψη.
Την σεβόμαστε και την δημοσιεύουμε φυσικά.
(αν και έχουμε λίγο διαφορετική γνώμη...)


Έχω τρελαθεί τις τελευταίες μέρες να βλέπω έναν έθνος «να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του» έτοιμος να κατασπαράξει οποιονδήποτε του πειράξει έστω και ως χιούμορ οτιδήποτε «ελληνικό». Σαν «φανατικοί μουσουλμάνοι» με τα σκίτσα του Μωάμεθ κάνουμε εμείς οι «προοδευτικοί» Έλληνες θέλουμε να κατασπαράξουμε το γραφίστα και εμπνευστή ενός εξώφυλλου.

Δηλαδή εμείς ποτέ δεν κάναμε σάτιρα με οτιδήποτε ξένο, θέλετε να θυμηθούμε περιπτώσεις? Ειδικά με γερμανούς και ναζί ξέρουμε εύκολα να το χοντρύνουμε το αστείο δεκα φορες εμείς και μία αυτοί.
Σιγά τι έγινε που ένα γερμανικό περιοδικό «έπαιξε» σε ένα εξώφυλλο με ένα αρχαίο άγαλμα και το «πρόσβαλε». Να τους αποκεφαλίσουμε φίλε συνέλληνα; Τι θέλεις; Γιατί δεν θυμωσες ούτε στο μισό όταν δικοί σου «συν-πατριώτες» έκαναν χειρότερα με ελληνικά σύμβολα.. Αφήνεις την «σάτιρα» (Λαζόπουλο, Ελληνοφρένια, Αρβύλες, Σεφερλή και ότι άλλο θες) να χλευάζει τσολιάδες, άγνωστο στρατιώτη, σημαία, σταυρούς άτομα υπολήψεις κτλ κτλ, και ΘΙΓΕΣΑΙ όταν ένα (ΕΝΑ) γερμανικό περιοδικό βγάζει ένα «πνευματώδες» εξώφυλλο που δεν σου αρέσει. Άλλο κράτος στην τελική δεν ξέρει και τις ευαισθησίες σου.. μη το εκτεέσουμε κιολας.. Τι να κάνουμε έτσι είναι η «σάτιρα» και το χιούμορ. Κάποιοι γέλασαν με το εξώφυλλο κάποιοι όχι, μην το κάνουμε και μεσανατολικό..
Μαζέψου και κοίτα να κάνεις τίποτα για το καταρρέον κράτος σου και μην ασχολείσαι με ανούσια εξώφυλλα. Άλλα είναι τα μεγάλα όχι της Παρασκευής το γάλα (που λένε και οι καλοί χριστιανοί). Και αυτά τα μεγάλα έρχονται και δεν θα φταίει ο Γερμανός πιο πολύ από τον ίδιο τον Έλληνα για την κατάντια του.
Δεν εγκρίνω αυτό που έκανε το περιοδικό, απλά δε τρελαίνομαι σαν φανατικός μουσουλμάνος. Το φανατισμό και υπερβολή που καταδικάζουμε στους άλλους (πχ φανατικούς μουσουλμάνους) ας τον διώξουμε πρώτα από μέσα μας..

Αναγνώστης (b*****man@gmail.com)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη