2 Φεβ 2010

Κυρία Μπιρμπίλη....


Κα Μπιρμπίλη

Ανακοινώθηκε στον τύπο ότι προτίθεστε να τοποθετήσετε στο ΔΕΣΦΑ, νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο (αναφέρεται και στο δελτίο τύπου του Υπουργείου) . Βεβαίως και γνωρίζετε πως είναι υπάλληλος των ΕΛΠΕ (δηλαδή του κ. Λάτση) και πως τα ΕΛΠΕ έχουν το 35% της ΔΕΠΑ άρα και του ΔΕΣΦΑ. ‘Έχουν ελέγξει οι νομικοί σας σύμβουλοι αν υπάρχει ασυμβίβαστο; Έχουν υπόψη τους τη .... νέα κοινοτική οδηγία 73/2009; Πιστεύω πως ναι, επομένως δεν θα υπάρχει νομικό θέμα.

Υπάρχει όμως ηθικό θέμα για τους εργαζόμενους στο χώρο του Φυσικού Αερίου που εσείς δε γνωρίζετε αλλά το ΠΑΣΟΚ το γνωρίζει.

Το 2002 όντας υπάλληλος των ΕΛΠΕ τοποθετήθηκε Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΠΑ( δεν υπήρχε ο ΔΕΣΦΑ) κατόπιν πιέσεων των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Πετρελαιοειδών και εκτός της διαδικασίας αξιολόγησης που είχε προκηρύξει το Υπουργείο Ανάπτυξης (διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Σύμβουλοι τον ψήφησαν ως Δ/ντα Σύμβουλο) .

Το πρώτο του μέλημα ήταν να φτιάξει δικό του σωματείο και μια ομάδα στελεχών με μπλε και πράσινους κόκκους . Διπλασίασε τους διευθυντές και γενικούς διευθυντές( επτά γενικοί). Δεν συζητάμε για κάρτες και αυτοκίνητα. Παράλληλα φρόντισε να θέσει στο περιθώριο (ψυγείο) πολλά άξια στελέχη με ιδιαίτερη προτίμηση τα πράσινα.

Το 2004 με την αλλαγή κυβέρνησης παραμένει στη νέα διοίκηση ως μέλος Δ..Σ παρά τις επανειλημμένες συστάσεις του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει όπως έκαναν όλα τα διορισμένα στελέχη εκείνη την εποχή. Είναι σύμβουλος του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου Μωυσή με ειδική αποστολή να βοηθήσει να στηθεί το γαλάζιο μαγαζί απομακρύνοντας ακόμη και τους πρώην συνεργάτες του.

Παραμένει ως το τέλος του 2005. Αποχωρεί κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του τότε Τομεάρχη Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε δεχθεί σωρεία καταγγελιών από εργαζόμενους της ΔΕΠΑ και επιστρέφει στα ΕΛΠΕ. Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος (Παπαγεωργίου) δεν τον χρειαζόταν , το μαγαζί ήταν ήδη βαθύ μπλε.

Ρωτήστε τους τότε Τομεάρχες Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ κάτι ξέρουν παραπάνω είμαι σίγουρος.

Δεν χρειάζεται να σας πω το τι λεγόταν και τι λέγεται για τον συγκεκριμένο κύριο , ένα μόνο σας πληροφορώ και κρατήστε το, οι μπλε και πράσινοι κόκκοι ανοίγουν σαμπάνιες οι υπόλοιποι είναι αγανακτισμένοι αφού δεν είναι ούτε άριστος ούτε αρεστός.

Σας πληροφορώ επίσης πως εν λόγω κύριος όπου πηγαίνει προσλαμβάνει και τον κουμπάρο του (επίσης υπάλληλο των ΕΛΠΕ) γιατί ως δίδυμο αποδίδει καλύτερα. Στην ΔΕΠΑ τον είχε διορίσει γενικό διευθυντή προσωπικού.

Δεν περιμέναμε κυρία Μπιρμπίλη να επανέλθει στο χώρο του φυσικού αερίου το συγκεκριμένο «στέλεχος» αφού όχι μόνο κατ΄ όνομα γνωρίζει το αντικείμενο αλλά έχει ταυτιστεί με απίστευτη κακοδιοίκηση, σπατάλη και όχι μόνο.

Ένας Αναγνώστης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη