2 Φεβ 2010

ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΝΤΩΝΗ...

Άκουσα με προσοχή την ομιλία σου χθες στη βουλή και χάρηκα για μια ακόμη φορά για την 29 Νοεμβρίου. Ήταν μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πρόταση.
Όχι οράματα, κούφια λόγια και πράσινες αναπτύξεις. Απλά θέλω να σχολιάσω συμπληρωματικά και δυο ακόμη βασικά στοιχεία τα οποία δεν λέγονται μέσα στη βουλή:

Πρώτον έχουμε την απάθεια όλων των Ελλήνων μπροστά στο θηρίο της καταστροφής. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ΟΙΚΑΔΕ που εκπορεύεται από την σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και που θα το ακολουθήσει –αν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές- μια καταστροφή και ένα ΓΟΥΔΙ.
Και δεύτερον, το άθλιο εκφυλιστικό γενικευμένο φαινόμενο της ΚΛΟΠΗΣ μεταξύ του λαού. Ο ένας κλέβει τον άλλον, έτσι τουλάχιστον λένε οι στατιστικές και τα γκάλοπ μεταξύ των Ελλήνων: στις εφορίες, στην Πολεοδομία, στα νοσοκομεία, στην αυτοδιοίκηση με τα διάφορα έργα, στα εμπορικά, στα Υπερμάρκετ, παντού, παντού, παντού! Το μόνο που μας νοιάζει είναι να έχουμε φουσκωμένο πορτοφόλι. Δεν μας ενδιαφέρουν πλέον οι συνέπειες που προξενούμε στην κοινωνία.
Και όλα αυτά γιατί τα τελευταία τριάντα χρόνια, σταμάτησε να ισχύει η σοφή παροιμία του λαού μας: ο φόβος φυλάει τα έρημα…
Γιατί έτσι είναι δυστυχώς ο Έλληνας: όταν βλέπει ότι τόσα χρόνια δεν μπαίνει ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ, ξεσαλώνει!
Και τόσα χρόνια δεν έχει πάει κανένας μέσα…
Κανένας πολιτικός, κανένας αξιωματούχος του κράτους, κανένας ανίκανος μάνατζερ. Και όλα τα ρίχνουμε στον απλό λαό…Σωστά λοιπόν αυτά που μας είπες πρόεδρε, αλλά το ζητούμενο είναι το ΠΩΣ θα γίνουν πράξη. Με ποιους βουλευτές, ποιους συνεργάτες, ποια στελέχη…
Γιατί δυστυχώς μετά τριάντα χρόνια συνεχούς διάβρωσης θεσμών και χαρακτήρων της ελληνικής κοινωνίας, το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ της εντιμότητας του πολιτικού, του κρατικού αξιωματούχου, του δημοσίου υπαλλήλου που υπήρχε κάποτε, σήμερα έχει γίνει δυστυχώς το δυσεύρετο ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!
Υπάρχει όμως ελπίδα...
Στη νεολαία μας.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη