2 Φεβ 2010

Ληστεία σε μικρή επιχείρηση των Χανίων

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος
Μέλος της ΠΑ.Δ.Ε. Μ.Μ.Ε.
Ένοπλη ληστεία σε «μίνι μάρκετ» σημειώθηκε μας 11.45΄ ώρα τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, μας ανακοίνωσε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Συγκεκριμένα, ένας... άγνωστος δράστης μπήκε σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Μελετίου Μεταξάκη στη Νέα Χώρα φορώντας κράνος και αφού πυροβόλησε μια φορά στην οροφή του καταστήματος αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ περίπου από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος. Στη συνέχεια όταν βγήκε από το κατάστημα επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα την οποία οδηγούσε ο συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για την …ταχύτατη ληστεία, μίλησε στο «Επαρχιακό φως.», ο πατέρας του επιχειρηματία κ. Κωνσταντίνος Παγωνάκης, επισημαίνοντας τα εξής: “Ήταν δώδεκα παρά, βράδυ του Σαββάτου, όταν πρόσεξα ότι έξω από το μαγαζί στον κεντρικό δρόμο, πέρασε ξανά και ξανά ένα μοτοποδήλατο με δύο άτομα κοιτώντας μέσα. Είπα στη γυναίκα μου Ειρήνη που καθόταν στο ταμείο ότι δεν μου άρεσε η κίνηση με το μοτοποδήλατο. Και με το που έφυγε ο τελευταίος πελάτης, σταματά έξω από το μαγαζί το μηχανάκι και κατεβαίνει ο μας, φορώντας κράνος με τζάμι μπροστά. Φτάνει μπροστά μας και βγάζει το πιστόλι του και το οπλίζει. Εκείνη την ώρα, κακώς βέβαια, του επιτέθηκα πιάνοντας το χέρι του με όλη μου τη δύναμη. Δεν μπόρεσα όμως να τον αφοπλίσω και η σφαίρα με την εκπυρσοκρότηση, ευτυχώς, καρφώθηκε στην οροφή. Πάρε τα χρήματα, του λέει η γυναίκα μου και πήγαινε στο καλό, ανοίγοντας την ταμειακή μηχανή. Εκείνος λοιπόν, μάζεψε όλα τα χαρτονομίσματα χωρίς να πάρει κέρματα και έφυγε. Υπολογίζω ότι θα ήταν γύρω στα 280 ευρώ. Η κάμερα κατέγραψε όλες τις κινήσεις τους και η κασέτα παραδόθηκε στην Αστυνομία για τα περαιτέρω”.

Εξάλλου για την ενέργεια αυτή χαρακτηριστική είναι η δήλωση μιας γειτόνισσας και πελάτισσας του καταστήματος, που είπε: “Χωρίς κόπο, στο άψε σβήσε…κέρδισαν περίπου τριακόσια ευρώ εισβάλοντας εδώ στο μικρό οικογενειακό παντοπωλείο της γειτονιάς μας. Το κακό παράγινε και στα Χανιά με θρασείς, ίσως και εξαρτημένους κυρίως νεαρούς που για να οικονομήσουν την δόση…, μαζεύουν με όποιο τρόπο βολεύει καλύτερα τα χρήματα που χρειάζονται. Επαναλαμβάνω ότι το κακό παράγινε…, γιατί εκτός από τους εξαρτημένους είναι και οι άνεργοι ντόπιοι μα και τόσοι και τόσοι αλλοδαποί που έχουν ανάγκη από χρήματα. Δουλειές δεν υπάρχουν πια για όλους στην πόλη, ούτε στα χωριά με τις μικρές τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Οι αγρότες, βλέπετε άλλωστε τι διαμαρτυρίες κάνουν..., αδυνατούν να πληρώνουν μεροκάματα σε ξένους. Μια… σταλιά είναι η χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη, όσο και να είμαστε φιλόξενος λαός, που είμαστε, δεν αντέχουμε τόσο…βάρος από χιλιάδες ανθρώπους ανά την γη που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα”.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη