4 Φεβ 2010

Πλούσιο κοινοβευλτικό έργο από τον Γιώργο Ανατολάκη

To Γιώργο Ανατολάκη, τον συνηθίσαμε ως ποδοσφαιριστή. Ξένισε λίγο η επιλογή του να κατέβει υποψήφιος βουλευτής, αλλά τελικά αποδεικνύει ότι δεν είναι εφήμερη η ενασχόλησή του με την πολιτική. Δουλεύει, τρέχει και παρουσιάζει κοινοβουλευτικό έργο. Μάλιστα πέτυχε, με παρέμβασή του, να δημιουργηθεί υποετροπή αθλητισμού στη Βουλή.
Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ., συνεχίζει τις δραστηριότητες του μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, εστιάζοντας κυρίως στην ανάπτυξη αλλά και στα προβλήματα του Αθλητισμού και του Πολιτισμού. Στις 2 Φεβρουαρίου... ο Γιώργος Ανατολάκης, παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, όπου και βράβευσε 4 πρωταθλητές του Αθλήματος.
Ο Βουλευτής στον χαιρετισμό του δήλωσε, ότι πρώτα ως πρώην Αθλητής εύχεται Υγεία και Νίκες. Ως Ελληνας πολίτης, ευχαριστεί τους αθλητές για τις διακρίσεις που κάνουν υπερήφανους τους Ελληνες. Και τέλος σαν πολιτικός διαμήνυσε στην πολιτική ηγεσία ότι θα σταθεί απέναντι στα νέα μέτρα που μειώνουν τις Επιχορηγήσεις προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες.
Οι κυριότερες Ερωτήσεις που κατέθεσε ο Βουλευτής αυτήν την βδομάδα στην Βουλή αφορούν:
Ερώτηση για την πρόληψη της οργανωμένης αθλητικής βίας.
Ο κ. Ανατολάκης ερωτά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, γιατί τα Τμήματα Πρόληψης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. απασχολούν μόνο μερικές δεκάδες αστυνομικούς, οι οποίοι προφανώς δεν επαρκούν για να προλάβουν τα φαινόμενα πριν την γένεση τους. Αποτέλεσμα είναι το Δημόσιο να σπαταλά χρήματα εκ των υστέρων, όπως στις 17 Ιανουαρίου, όπου το κόστος των επεισοδίων στα γήπεδα ανήλθε στα 300.000 Ευρώ. Ο Βουλευτής ζητά να μάθει τι ποσά εισπράττει η ΕΛ.ΑΣ. από τα εισιτήρια και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων, και γιατί αυτά δεν επαρκούν για την σωστή επάνδρωση των αναγκαίων Τμημάτων.
Ερώτηση για την “άτυπη” συνεργασία Ο.Π.Α.Π. –VODAFONE.
Ο κ. Ανατολάκης ερωτά τους Υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομίας, πως δικαιολογείται ο Διευθ. Σύμβουλος της Vodafone να συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ. Ο κ. Σοφοκλέους με αυτήν την θέση γνωρίζει και συμβουλεύει, σε τι διαφημίσεις θα πάνε τα χρήματα των Ελλήνων παικτών και φορολογουμένων. Παράλληλα ισχυροποιείται η θέση της Vodafone στην αγορά, αφού έμμεσα συνεργάζεται με το Ελληνικό Κράτος, την στιγμή μάλιστα που προβάλλει μία ανιστόρητη διαφήμιση για την Επανάσταση του ‘21.
3. Ερώτηση για την παράνομη διακίνηση προϊόντων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, που συντελείται από την πώληση λαθραίων cd και από το Ιντερνετ.
Ο κ. Ανατολάκης ζητά να μάθει τι φορολογικά ποσά διαφεύγουν από το Ελληνικό Δημόσιο και γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες ανέχονται την παράνομη πώληση από χιλιάδες αλλοδαπούς πωλητές. Παράλληλα οι Ελληνες εργαζόμενοι στην μουσική και πολιτιστική βιομηχανία, χάνουν καθημερινά την δουλειά τους από την συρρίκνωση του κλάδου.
Με επιστολές που απέστειλε ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Ανατολάκης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνο, για την θετική αποδοχή της πρότασης του να δημιουργηθεί Υποεπιτροπή Αθλητισμού της Βουλής. Για πρώτη φορά θα υπάρξει στο Κοινοβούλιο, Επιτροπή που θα ασχολείται με τα προβλήματα και την ανάπτυξη του Αθλητισμού, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα καλλιέργειας ευγενών αξιών στην Κοινωνία και διαφημίζει την χώρα μας διεθνώς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη