4 Φεβ 2010

"Το σεξ πριν το γάμο είναι βιασμός" !

Ανώτερο δικαστήριο της Ινδίας απέρριψε την ακύρωση της προφυλάκισης για έναν Ινδό, ο οποίος είχε επανειλημμένα σεξ με μια γυναίκα, αλλά αρνήθηκε να την παντρευτεί.
Η γυναίκα έμεινε με τον μνηστήρα της, Nikhil Prasar, στη Βομβάη για μερικές ημέρες, "όπου διασκέδασαν και στη συνέχεια πήγαν στο Δελχί και διέμειναν σε ένα ξενοδοχείο όπου.... είχαν σεξουαλική επαφή".
Όταν συζήτησαν όμως για τον καθορισμό ημερομηνίας για γάμο, ο Nikhil αρνήθηκε, με το αιτιολογικό ότι είχε μάθει ότι η γυναίκα ανήκε σε διαφορετική κάστα !

Η Ινδή τότε κατήγγειλε στην αστυνομία τα γεγονότα και η σχετική καταγγελία της καταχωρήθηκε ως βιασμός.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι η δικαιολογία περί διαφορετικής κάστας είναι υπεκφυγή. Θα μπορούσε να παντρευτεί "κάθε κορίτσι απλώς και μόνο επειδή ανήκε σε μια συγκεκριμένη κάστα ή υπο-κάστες, ακόμη και αν δεν εγκρίνουμε την προσωπικότητα, την ιδιοσυγκρασία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την ανατροφή, καθώς και οικογενειακό υπόβαθρο της", έκρινε το δικαστήριο.

Επίσης, έκρινε ότι ο άνθρωπος δεν είχε την πρόθεση να παντρευτεί τη γυναίκα, γιατί αν την είχε, θα περίμενε πρώτα να παντρευτεί και μετά να κάνει σεξ μαζί της.

"Αν ήταν τόσο ορθόδοξος και συντηρητικός, όσο διαφαίνεται από τη δήλωσή του, ότι δεν προχώρησε το γάμο λόγω διαφορετικής κάστας (φυλής) , δεν θα βιαζόταν να έρεθι σε σεξουαλική επαφή πριν από το γάμο", συνέχισε ο δικαστής.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αν δεν θεωρηθεί βιασμός το συγκεκριμένο γεγονός, «θα οδηγήσει αδίστακτα και πονηρά πρόσωπα, να εκμεταλλεύονται προς όφελός τους αθώα κορίτσια υποσχόμενα γάμο μαζί τους. Η σεξουαλική επαφή πριν το γάμο ή θα λογαριάζεται ως βιασμός ή θα οδηγήσει στην εκμετάλλευση αθώων κοριτσιών", είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Ινδίας.
Rakesh Bhatnagar / DNA / taxalia.blogspot.com
..
Άλλα ήθη, άλλα έθιμα, άλλο κράτος δικαίου...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη