7 Φεβ 2010

Ο Γιώργος Παπαδάκης εναντίον bloggers και που είναι η ουσία

Σήμερα, πήραμε πολλά e-mails, για μια δήλωση του Γιώργου Παπαδάκη, η οποία -από ότι μας στέλνουν- είναι η εξής:
"Εγώ γράφω 35 χρόνια επώνυμα , όχι σαν κάτι τσάμπα μάγκες bloggers που γράφουν ανώνυμα"...

Η δήλωση αυτή σχολιάστηκε από πολλά blogs, πολύ αρνητικά. Ένας από τα καλύτερους ελληνες blοggers, ο Νάσος Ζαγγογιάννης γράφει:

"Αλήθεια; Μαγκιά είναι να γράφεις και να λες ότι γραμμή έχει χαράξει ο καναλάρχης σου; Για κατέβα από το καλάμι σου ρε Μεγάλε και ξεπάρκαρε..."

Η άποψη του taxalia :

Προφανώς, κανένας από τους bloggers, που κρίνουν κάποιον επώνυμο τόσο αυστηρά, δεν κάνει τον κόπο, να.... μπει νοητά στη θέση τους. Υπάρχει μια υπερβολή στην αντιμετώπιση των τηλεαστέρων (υπερβολή που ξεκινά από τους ίδιους πάντως) !

Όμως, άλλο πράγμα είναι η κριτική και η ελεύθερη γνώμη, που εκφράζουν οι περισσότεροι bloggers, κι άλλο πράγμα είναι ο πόλεμος λάσπης, που εξαπολύουν κάποιοι "ανώνυμοι" δήθεν "bloggers".
"Bloggers" εντός παρενθέσεως, δηλαδή δημοσιογράφοι, οι οποίοι κρυπτόμενοι από τη -δήθεν- ανωνυμία του διαδικτύου, δεν γράφουν άποψη, δεν επιτρέπουν τον αντίλογο ή το σχολιασμό, δεν ενδιαφέρονται για την κοινή γνώμη, αλλά φτιάχνουν ένα blog, μόνο και μόνο για να χτυπήσουν έναν πρώην εργοδότη τους ή έναν εργοδότη, που δεν τους έδωσε δουλειά!

Γίνονται στη συνέχεια υποχείρια εκδοτικών ή τηλεοπτικών συγκροτημάτων, τα οποία τους χρησιμοποιούν, για να πλήττουν τον "αντίπαλο", σε έναν πόλεμο εκδοτικών συμφερόντων.

Ε, λοιπόν, αυτούς -εκτιμούμε- ότι κατήγγειλε ο Γιώργος Παπαδάκης (και όχι γενικά τους 45.000 έλληνες bloggers) και έχει απόλυτο δίκιο.
Καμιά σχέση με το blogging δεν έχει η ψέυτικη είδηση που είδαμε κάπου παλαιότερα "χωρίζει ο Γ.Παπαδάκης, με τη σύζυγό του, αιτία νεαρή δημοσιογράφος ...κλπ".
Αυτή η ψευδέστατη "είδηση", δεν θα γραφόταν ποτέ από blogger. Όύτε αφορά τη "δημοσιογραφία των πολιτών". ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ blogging αυτό το πράγμα!
Είναι εμφανέστατο ότι γράφηκε από κάποιον, που δεν προσέλαβε ή απέλυσε ή κάτι παρόμοιο ο Γ.Παπαδάκης. Δημοσίευμα που κρύβει προσωπική εμπάθεια. Ε, είναι δυνατόν, εμείς οι bloggers να επικροτούμε αυτό τον εμετικό εσμό χολωμένων δημοσιογραφίσκων, που υποδύονται τους ...bloggers ?

Και κάτι τελευταίο: είναι θλιβερό να βλέπει κανείς, το σύνολο σχεδόν των bloggers, να καταφέρετε με ευκολία, εναντίον των "επωνύμων". Δείχνει κόμπλεξ αδέρφια ! Δεν είναι αμαρτία η επιτυχία! Οι άνθρωποι είναι εκεί γιατί έχουν κάποια προσόντα (ιδιαίτερα κάποιοι που επιβιώνουν δεκαετίες "στα ψηλά"). Αυτός ο ανελέητος μηδενισμός, ότι όλοι είναι λαμόγια, όλοι είναι μάπες, όλοι είναι καργκιόζηδες, όλοι είναι μαλάκες, δεν τιμά το ελληνικό blogging.

Ας μην πέφτουμε στην παγίδα της έυκολης κριτικής των πάντων, με τη χαρακτηριστική άνεση του χουλιγκάνου, για τον οποίο όλοι οι παίκτες είναι "παλτά" κι όλοι οι προπονητές "παγωτατζήδες".
.........
Υ.Γ. Τελείως τυπικά και για την ιστορία, για να ξέρετε, κ.Παπαδάκη: δεν υπάρχουν ανώνυμοι bloggers.! Οι αρχές γνωρίζουν και έχουν φακελωμένους όλους τους Έλληνες bloggers. Όλους. Όταν λέμε όλους, εννοούμε το 100%, όχι το 99,999%. Οπότε μη σας παραμυθιάσει κανείς με "ανωνυμίες". Ανώνυμος δεν είναι κανείς. Απλά ..κάποιοι μηχανισμοί επιλέγουν, ποιοι θα είναι "ανώνυμοι". Με αντάλλαγμα ...ψιλορουφιανιές. Έχετέ το υπόψη σας, για μελλοντικές υποθέσεις.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη