1 Φεβ 2010

Ο «Klein» τα πήρε στο κρανίο... και δεν μπορούμε να λέμε "κλάιν μάιν" πλέον...

Ο μέσος Γερμανός ("Klein") τα "έχει πάρει στο κρανίο" με τα "προνόμια" των Ελλήνων (όπως οι 16 μισθοί των υπαλλήλων της βουλής)!

η επισήμανση των αρνητικών άρθρων και σχολίων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποτελεί μονότονη επανάληψη. Ο αριθμός τους μεγαλώνει με ρυθμό γεωμετρικής προόδου και η κριτική που ασκούν στη χώρα μας γίνεται όλο και πιο δηλητηριώδης.
Για πρώτη όμως φορά από την αρχή της ελληνικής κρίσης ακούγονται φωνές αγανάκτησης και απαξίωσης από τους ίδιους τούς αναγνώστες των εφημερίδων και των ιστοσελίδων.
Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί αντικατοπτρίζει την αρνητική διάθεση της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο συνδρομής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως από τη Γερμανία (αν, ό μη γένοιτο, χρειαστεί…).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική κρίση δείχνουν οι Γερμανοί επισκέπτες του διαδυκτίου αφού φοβούνται ότι αυτοί τελικά θα κληθούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη για να σώσουν την «άσωτη » χώρα μας.Έτσι ο αναγνώστης της ιστοσελίδας της εφημερίδας Die Welt με το όνομα «Klein» αναφέρεται στους 16 μισθούς των υπαλλήλων της Ελληνικής Βουλής αλλά και στην ηλικία συνταξιοδότησης που είναι από τις πιο χαμηλές στην Ευρώπη ενώ στη Γερμανία ορίστηκε στα 67.
Δεν έχουμε βρει, παρά τη συστηματική έρευνα, ούτε μια απάντηση από Ελληνικές Πρεσβείες και Γραφεία Τύπου στη χιονοστιβάδα των αρνητικών άρθρων.
Και εδώ που τα λέμε ίσως καλύτερα, γιατί όσο καλός διπλωμάτης και αν είσαι τι μπορείς άραγε να πεις στο Γερμανό «Klein»; Ότι οι 16 μισθοί ήδη έγιναν 14 ή μήπως ότι η κυβέρνηση και η Βουλή έχουν ήδη ψηφίσει την αναγκαία αναθεώρηση του χρόνου συνταξιοδότησης;
http://www.zoomnews.gr/?p=7136
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη