19 Φεβ 2010

Standart & Poors: Υποβάθμιση για Ελλάδα, αναβάθμιση για Τουρκία..

Στην υποβάθμιση όλων των ελληνικών τιτλοποιήσεων σε ΑΑ από ΑΑΑ προχώρησε και η Standard & Poor’s, λόγω της ενίσχυσης του ρίσκου χώρας της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της S&P, η...


ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται πολύ βραδύτερα από ό,τι περίμενε, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Επιπλέον, η ύφεση αναμένεται να βαθύνει τον επόμενο χρόνο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ο οίκος εκτιμά πως το ρίσκο της Ελλάδας δεν συνάδει πλέον με την αξιολόγηση ΑΑΑ που είχε δοθεί σε συγκεκριμένες ελληνικές τιτλοποιήσεις.

Την ίδια ώρα όμως η Standard & Poor's προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας..
Ειδικότερα, αναβάθμισε την αξίολόγησή του σε ΒΒ, εναρμονίζοντας εαυτόν με την αξιολόγηση επίσης ΒΒ που δίνει στην Τουρκία ο οίκος Moody's.
Την υψηλότερη αξιολόγηση (BB+) για την πιστοληπτική ικανότητα της γείτονος ωστόσο την δίνει ο οίκος Fitch.
Στην ανακοίνωσή του, ο οίκος S&P επαινεί την Άγκυρα για τη βελτίωση της «ευελιξίας» της οικονομικής της πολιτικής, τις δημοσιονομικές της επιδόσεις και τον ισχυρό χρηματοοικονομικό της κλάδο.
Αυτή η τελευταία παράμετρος φάνηκε να λειτουργεί ευνοϊκά για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς έδωσε ώθηση στη μετοχή της Εθνικής, η οποία ελέγχει την τουρκική τράπεζα Finansbank.

Από το greece-salonika
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη