29 Μαρ 2010

Στους δρόμους 2.000 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. Αν δείτε έναν (-1-) γράψτε μας!!!!

Θα μου πείτε τώρα: Μα αμφιβάλλεις για την αλήθεια της είδησης; Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, το έγραψαν οι εφημερίδες, το είπε η τηλεόραση....
Κλάιν μάιν! 20.000 φορές έχουν γίνει παρόμοιες (καρμπόν) ανακοινώσεις. Αλλά αστυνομικό στο δρόμο, έχουμε να δούμε, από τότε που ξεκινούσε το μετρό της Θεσσαλονίκης (π.Ν. δηλαδή -προ Νώε). Με τα λόγια....
Την ενεργοποίηση νέας ομάδας ταχείας αστυνομικής επέμβασης, στο πλαίσιο του...

προγράμματος «ΔΙ.ΑΣ» (Δίκυκλη Αστυνόμευση), από σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου, σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Οπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, οι 2.004 αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στη ΔΙ.ΑΣ σε 75 Δήμους της Αττικής και οι 444 σε 21 περιοχές της Θεσσαλονίκης, θα επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ανά δύο και θα περιπολούν στις γειτονιές των πόλεων βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται κυρίως στην έκταση της κάθε περιοχής και στη χαρτογράφηση του εγκλήματος.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ θα περιπολούν από νωρίς το πρωί ως αργά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της ευθύνης τους, ενώ θα βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και θα είναι σε επαφή με κατοίκους και καταστηματάρχες των περιοχών.

Ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής θα υπηρετούν και οι αντίστοιχες ομάδες αστυνομικών, δηλαδή από μία μέχρι τέσσερις ομάδες.

Οπως επισημαίνεται, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ακολούθησαν εξειδικευμένη και ταχεία εκπαίδευση, ενώ θα συνεχίσουν να μετεκπαιδεύονται σε βάθος χρόνου.

Σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης (100). Με αυτόν τον τρόπο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ειδοποιούνται οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της περιοχής τους, προκειμένου να σπεύδουν σε βοήθεια, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες από τις όμορες περιοχές θα κλείνουν τις πιθανές διόδους διαφυγής των δραστών.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη