17 Μαρ 2010

25η Μαρτίου, εθνική επέτειος ή «εθνικοί… επαίτες»;

Ο κ. Παπανδρέου από τη Βουδαπέστη άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα- σήμερα συναντά τον κ. Μπαρόζο. ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ | Το ΒΗΜΑ |

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης-26ης Μαρτίου και αναλόγως των αποφάσεων που θα επισφραγιστούν εκεί, θα λάβει ο κ. Γ. Παπανδρέου τις δικές του οριστικές αποφάσεις για το αν η χώρα θα καταφύγει στο ΔΝΤ ή θα μπορέσει να αναζητήσει ευρωπαϊκή διέξοδο από την πιστωτική ασφυξία. Την ίδια στιγμή κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι...
η πιθανότητα προσφυγής στο ΔΝΤ είναι αυξημένη και πιστεύουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εξευρεθεί εκ των πραγμάτων φόρμουλα ώστε να ενεργοποιηθούν η ΕΚΤ και η Κομισιόν για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Η εμπειρία του ΔΝΤ συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της ημίωρης χθεσινής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον ούγγρο ομόλογό του κ. Γκόρντον Μπαϊνάι στη Βουδαπέστη. Ο κ. Παπανδρέου είχε τουλάχιστον δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου , ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Εco/Fin και συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις. Σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπαϊνάι, ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Εurogroup οι αποφάσεις «θα αξιολογηθούν και θα συζητηθούν στη Συνάντηση Κορυφής, όπου εκεί και εμείς- όλοι μας- θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για το τι θα γίνει. Και η ΕΕ, αλλά βεβαίως και η Ελλάδα θα πάρει και αυτή τις απαραίτητες αποφάσειςγια τις επόμενες κινήσεις της». Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός θέλησε να εμφανιστεί χθες επιφυλακτικότερος ως προς τα κερδοσκοπικά σενάρια, λέγοντας ότι «δεν είναι απολύτως σίγουρες, αλλά πιθανές οι ορέξεις της αγοράς για κερδοσκοπία» .

Ο κ. Μπαϊνάι από την πλευρά του, έχοντας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα της σταθεροποίησης της Ελλάδας. Επίσης, επαναβεβαίωσε την πρόθεση της ουγγρικής κυβέρνησης να επιστρέψει στην Ελλάδα 22 αρχαιολογικά αντικείμενα.

Πηγή: http://www.tovima.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη