14 Μαρ 2010

«Αθικτο το Ασφαλιστικό για 30 έτη θα αφήσει ο Γιώργος»


Της ΑΣΤΕΡΩΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

«Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να ανοίξει ποτέ ζήτημα αλλαγών ή μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό σύστημα που ισχύει σήμερα. Το μείζον αυτό ζήτημα είναι κλειστό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ...».

Διερμηνεύοντας τις απόψεις του κ. Παπανδρέου με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, απάντησε χθες...
σε πολιτική ερώτηση της «Ε» ο υπεύθυνος συντονισμού του εκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ο και έμπειρος πολιτικός Αλέκος Παπαδόπουλος. Με έμφαση, ο ίδιος εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι:

«Η τωρινή και η επόμενη ενεργή οικονομικά γενιά είναι διασφαλισμένες με βάση την ισχύουσα ασφαλιστική-συνταξιοδοτική νομοθεσία».

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε το αυτονόητο, λέγοντας ότι «μετά 30 χρόνια, ουδείς γνωρίζει βεβαίως ποιο θα είναι το διεθνές και εθνικό περιβάλλον, ώστε να πει ότι και τότε τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν...».

Το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, όπως ισχύει σήμερα «είναι ένα απολύτως ξεκάθαρο ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ και για τώρα και για μετά τις εκλογές», υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος και αποδίδει τις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες, αλλά και τις ερμηνείες σύμφωνα με τις οποίες είναι «ανοικτό το Ασφαλιστικό», σε «αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες, που υπογείως καλλιεργούν προεκλογικά η Ν.Δ. και το ΚΚΕ. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Παπαδόπουλου αποκτούν εξαιρετική σημασία, καθώς: είναι γνωστό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πιέζει για αλλαγές και εφαρμογή νέων σκληρών μέτρων στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης. Και ακριβώς αυτή η «ευρωπαϊκή κατεύθυνση» είναι που δημιουργεί την αίσθηση της εκκρεμότητας σε ό,τι αφορά το δημόσιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα που ισχύει και στη χώρα μας.

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=114,dt=11.02.2004,id=86121932




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη