31 Μαρ 2010

Θεσσαλονίκη: Τα νέα της 31-3-2010

Κλειστά Δημαρχεία στη Θεσσαλονίκη στις 8 Απριλίου
Το κλείσιμο των Δημαρχείων στις 8 Απριλίου αποφάσισε η ΤΕΔΚ του Νομού Θεσσαλονίκης, ύστερα από την κυβερνητική απόφαση για...

περιορισμό της κρατικής επιχορήγησης προς τους Δήμους κατά 35%. Διαφοροποιήσεις από το Δήμαρχο Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, ο οποίος σημείωσε ότι τα οικονομικά στοιχεία που επικαλείται το προεδρείο της ΤΕΔΚ δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα. Παρόλα αυτά αποφασίστηκε το κλείσιμο των Δημαρχείων στις 8 Απριλίου και η κοινή κάθοδος των Δημάχων στην Αθήνα, όπου θα συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς.
...
Στην Θεσσαλονίκη η Άννα Βίσση

Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη η Άννα Βίσση. Θα κάνει εμφανίσεις σε νυχτερινό κέντρο της πόλης. Είναι μαζί της την αδερφή της αλλά και την υπόλοιπη οικογένειάς της οι οποίοι όπως λέει την στηρίζουν πραγματικά. Καθημερινή άλλωστε είναι και η επικοινωνία που έχει τον τελευταίο καιρό με τον Νίκο Καρβέλα, τον πατέρα του παιδιού της όπως είπε, με τον οποίο ανακοίνωσε ότι θα ξανασυνεργασθούνε. Η συνεργασία αυτή βέβαια όπως τόνισε είναι θέμα όρεξης κυρίως από την πλευρά του. Η γνωστή τραγουδίστρια μας αποκάλυψε ακόμα ότι πρόκειται να εμφανισθεί μέσα στον επόμενο μήνα σε τηλεοπτικό serial, και να συνεργασθεί με την Μυρτώ Κοντοβά η οποία έχει γράψει στίχους πολλών τραγουδιών της. Η ελληνίδα σταρ ενδιαφέρεται ωστόσο και για τον κινηματογράφο καθώς όπως είπε την ενδιαφέρει να παίξει σε κάποια ταινία η οποία ωστόσο δεν θέλει να είναι εμπορική. Το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει το μεγάλο Σάββατο ενώ μαζί με την Άννα Βίσση θα ειναι οι Μπλε αλλά και ο Μιχάλης Σαμπάνης.
...
Πού να πάτε, τι να δείτε, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη
Μια σειρά από εικαστικές εκθέσεις έχουμε να σας προτείνουμε, σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010, για ένα διαφορετικό απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη. Μεγαλοβδομάδα, βλέπετε... Διαλλέξτε: * Στην αίθουσα τέχνης «ΕΨΙΛΟΝ» φιλοξενείται η καινούργια ζωγραφική δουλειά του Βασίλη Τάγκαλου με τίτλο «Τοπία εκ του Φυσικού». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απριλίου. * Βυζαντινό Πανόραμα με εκθέσεις αγιογραφίας φιλοξενούνται στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Τα έργα θα παραμείνουν στο χώρο μέχρι τις 22 Απριλίου. * «Η Στέψη της Παναγίας» το έργο του Ελ Γκρέκο μπορείτε να επισκεφτείτε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ. Το έργο φιλοτεχνήθηκε την περίοδο που ο Θεοτοκόπουλος ζούσε στο Τολέδο, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος σταθμός του. Εκεί δημιούργησε ένα εργαστήρι με αρκετούς βοηθούς κατακτώντας τη φήμη του πρώτου ζωγράφου στην πόλη.* Παράλληλα στο Τελλόγλειο(φωτογραφία) φιλοξενούνται δύο ακόμη εκθέσεις: «Αρχαίο Δράμα και Όπερα» και «Τα Παναθήναια της Παγκόσμιας Γλυπτικής».Η πρώτη, αφορά κοστούμια, που φόρεσαν σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου, όπως η Κατίνα Παξινού, η Μελίνα Μερκούρη και η Ειρήνη Παππά και μεγάλες ντίβες της όπερας, όπως η Μαρία Κάλλας, η Κριστίν Γκανιέ και η Τζένη Δριβάλα.Στην έκθεση «Τα Παναθήναια της Παγκόσμιας Γλυπτικής» παρουσιάζεται υλικό από τη διοργάνωση της πρώτης και μοναδικής ελληνικής Μπιενάλε της Μοντέρνας Γλυπτικής, που διεξήχθη το 1965 στο λόφο του Φιλοπάππου. Την έκθεση πλαισιώνουν έξι έργα του Γιαννούλη Χαλεπά, που είχαν παρουσιαστεί στη συγκεκριμένη έκθεση.* Συνεχίζεται μέχρι τις 9 Μαΐου η έκθεση με τίτλο «Η απεικόνιση του προσώπου», στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Πρόκειται για πορτρέτα από τη συλλογή της Εθνικής Τράπεζας, με τις υπογραφές μεγάλων ζωγράφων του 19ου και του 20ού αιώνα.
...
Στους δρόμους Πασχαλιάτικα οι αγρότες
Κάποιοι απ΄τους αγροτοπατέρες δεν πήραν το μάθημά τους απ΄την παταγώδη αποτυχία των κινητοποιήσεων του περασμένου Ιανουαρίου αλλά και τη γενικότερη κατακραυγή της κοινής γνώμης και αποφάσισαν εκ νέου να ταλαιπωρήσουν όσους κινούνται σε εθνικές οδούς τις μέρες του Πάσχα.Έκλεισαν πριν λίγο ξαφνικά όλοι οι δρόμοι που οδηγούν από Θεσσαλονίκη προς την ανατολική Μακεδονία από τους αγρότες της επαρχίας Λαγκαδά.. Συγκεκριμένα, η Εγνατία Οδός στο ύψος του Προφήτη Λαγκαδά και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας στο ύψος της Γερακαρού και του Σχολαρίου.Οι αγρότες διαμαρτύρονται, καθώς όπως υποστηρίζουν το υπουργείο έχει... «αποκλείσει» την επαρχία Λαγκαδά από τη διαχείριση κοινοτικών πόρων και πλέον η διαχείριση περνάει από τα χέρια της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αγρότες του Λαγκαδά να χάνουν μεγάλο μέρος των κονδυλίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής των κινητοποιήσεων.Στην κινητοποίηση συμμετέχουν περισσότερα από 200 τρακτέρ με περίπου 350 αγρότες και αναμένεται να κρατήσουν κλειστούς τους δρόμους τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Στα σημεία των μπλόκων υπάρχει αστυνομία που οδηγεί τα αυτοκίνητα από άλλους δρόμους.
...
Παραπομπή οκτώ νεαρών σε δίκη για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου '08 στη Θεσσαλονίκη.
Κατηγορούνται για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.
Στα εδώλια του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) και του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων παραπέμπονται να καθίσουν συνολικά οκτώ νεαρά άτομα, που συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη, για..συμμετοχή σε επεισόδια, μπροστά από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ, μετά τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, πέντε εκ των κατηγορουμένων -ηλικίας από 18 έως 27 ετών- θα δικαστούν σε ΜΟΔ, ενώ οι τρεις ανήλικοι -ανάμεσά τους και δύο κοπέλες- στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων. Κατηγορούνται για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε ομάδα είκοσι ατόμων, που, τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2009*, πέταξε βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και καδρόνια κατά αστυνομικών και ιδιωτικών φυλάκων που εκτελούσαν υπηρεσία στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.
GREECE-SALONIKA
...

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τον Ορέστη Αλεξάκη
Εκδήλωση προς τιμή του Κερκυραίου ποιητή Ορέστη Αλεξάκη ,πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με την στήριξη των εκδόσεων Γαβριηλίδη και του βιβλιοπωλείου "Βιβλιορυθμός".Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων "βιβλιορυθμός", οι Θεσσαλονικείς τίμησαν τον καταξιωμένο ποιητή μας για το έργο του και τη μεγάλη του προσφορά στα γράμματα.Τριάντα μέλη του Συλλόγου Κερκυραίων "Οι Φαίακες" έδωσαν το μεγάλο παρόν με τον Πρόεδρο Θέμη Παγιατάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.Στο τέλος της εκδήλωσης και με πρωτοβουλία του Γιάννη Καλαϊτζόγλου και της Ευτυχίας Λουκίδου, οι Φαίακες τραγούδησαν όλοι μαζί και χάρισαν στον ποιητή μας το αγαπημένο του τραγούδι " Μενεξέδες και ζουμπούλια".Μεγάλη ήταν η συγκίνηση και η περηφάνια που ένιωσαν οι Φαίακες καθόσον για άλλη μια φορά η Θεσσαλονίκη τιμά την Κέρκυρα.Μίλησαν για τον ποιητή μας : H ποιήτρια και πεζογράφος Μαρία Κέντρου Αγαθοπούλου, η ομότιμος καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Ζωή Σαμαρά, η ποιήτρια Μαρία Καραγιάννη, και ο ποιητής Μάρκος Μέσκος. Ποιήματα του Ο.Αλεξάκη διάβασε η Ποιήτρια Ευτυχία-Αλεξάνδρα Λουκίδου.

...
"Της Κακομοίρας" ..στη Θεσσαλονίκη
Μία από τις πιο γνωστές ελληνικές κωμωδίες ανεβαίνει από τις 4 Απριλίου, ανήμερα του Πάσχα, στο θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ για δεύτερη χρονιά. Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ή ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη. Στο έργο πρωταγωνιστούν οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Κωστής, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Λέφας, Γιάννης Δεγαΐτης, Γιώργος Γαλίτης, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ελένη Αποστολοπούλου, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Ειρήνη Τσιάρη. Ο Ζήκος ο Μπακαλόγατος, αφελής αλλά ετοιμόλογος, δουλεύει στο μαγαζί του κυρ-Παντελή και είναι ερωτευμένος με την Φιφίκα, που για να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Το αφεντικό του, αν και προχωρημένης ηλικίας, είναι τσιμπημένο με την κατά πολύ νεότερή του Λίτσα, και μάλιστα βάζει προξενήτρα να την ζητήσει από τον πατέρα της. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά αυτός δεν πτοείται. Σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ιδίας, προχωρεί στους αρραβώνες. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάζουν υπάλληλος και αφεντικό, καθώς εμφανίζονται και άλλο υποψήφιοι γαμπροί…Το έργο γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1963, με τεράστια επιτυχία και με ατάκες που εκτοξεύονταν σε ρυθμό πολυβόλου από τον Ζήκο-Κώστα Χατζηχρήστο, στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του!

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ(Παρασκευοπούλου 9 & Βασ.Όλγας, τηλ.:2310 819 153)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:Γενική είσοδος: 26 €Σάββατο βράδυ: 27 € Φοιτητικό, μαθητικό: 18 € Εξώστης : 20 €
...
ΠΑΡΑ ΤΡΙΧΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΤΟΥ Ο.Σ.Ε. ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασυνείδητοι έκοψαν, για άλλη μια φορά, τα καλώδια παροχής ρεύματος σε τρένο του ΟΣΕ με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Κινδυνευσαν δεκάδες επιβάτες, ενώ τραυματίστηκε ο μηχανοδηγός ελαφρά στο πρόσωπο από το απότομο σταμάτημα της αμαξοστοιχίας και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες. Η αμαξοστοιχία θα ξεκινήσει πάλι σε λίγο για Θεσσαλονίκη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη