9 Μαρ 2010

Θρησκευτικές συγκρούσεις με 500 νεκρούς

Και όμως συμβαίνουν και σήμερα, πολύ άγριες. Στην Νιγηρία αυτήν την φορά.
Μακελειό με τουλάχιστον 500 νεκρούς προκλήθηκε από τις συγκρούσεις μουσουλμάνων και χριστιανών σε χωριά κοντά στην πόλη Τζος της Νιγηρίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, η επίθεση συνολικά κράτησε περίπου 2,5 ώρες, ενώ κατά τη διάρκειά της άνθρωποι σφαγιάστηκαν με μαχαίρια και κτίρια πυρπολήθηκαν.


Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά από αυτή, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.
Τουλάχιστον 600 άτομα μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο του Ερυθρού Σταυρού στο Μπότο της επαρχίας Μπαούτσι. Σε ανακοίνωσή της η ανθρωπιστική οργάνωση ανέφερε ότι από την επίθεση 48 ήταν οι τραυματίες, οι οποίοι και νοσηλεύονταν σε διάφορα νοσοκομεία.
Την τελευταία αυτή επίθεση στους οικισμούς που κατοικούνται κατά κύριο λόγο από χριστιανούς ξεκίνησαν οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι, όπως πιστεύουν οι Αρχές, πρόκειται για μέλη της φυλής Χάουσα-Φουλάνι, που είναι πιστοί ισλαμιστές.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σφαγή στα χωριά γύρω από την Τζος το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν απάντηση στη μαζική δολοφονία μουσουλμάνων κατά τα γεγονότα του Ιανουαρίου στην Τζος, κατά την οποία περίπου 150 μουσουλμάνοι έχασαν τη ζωή τους.
Ο ασκών καθήκοντα προέδρου, Γκ. Τζόναθαν, κινητοποίησε τις δυνάμεις Ασφαλείας για τη σύλληψη των δραστών και, όπως ανακοινώθηκε, μέχρι αργά χθες το βράδυ περίπου 95 άνθρωποι είχαν συλληφθεί.

Χρ. Στασινόπουλος / http://www.ethnos.gr/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη