2 Μαρ 2010

Πάρκο 81 στρεμμάτων στην Πυλαία


Τη μετατροπή μιας έκτασης 81 στρεμμάτων σε ένα πάρκο υπερτοπικής σημασίας με πράσινο, ποδηλατόδρομους, πεζογέφυρες και παιδικές χαρές σχεδιάζει ο δήμος Πυλαίας. Πρόκειται για έκταση που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Ελαιορέματος, μεταξύ του...
παραδοσιακού οικισμού της Πυλαίας και του συνοικισμού Κωνσταντινοπολιτών και Μαλακοπής (φωτογραφία).
Το φιλόδοξο αυτό έργο, με προϋπολογισμό 3,3 εκατ. ευρώ, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο της Πυλαίας θα προχωρήσει εφόσον δοθεί το «πράσινο» φως για ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Ο δήμαρχος, Βασίλης Καρτάλης, κατέθεσε ήδη στις αρχές Φεβρουαρίου αίτηση χρηματοδότησης στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρόταση πρόκειται να αξιολογηθεί άμεσα μεταξύ άλλων προτάσεων δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται να ενταχθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
Στο χώρο του προτεινόμενου πάρκου σχεδιάζεται να φυτευτούν δεκάδες δέντρα που θα συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, στο πλαίσιο ανάπτυξης ενός ευρύτερου δικτύου αστικού πρασίνου, αλλά και στη βελτίωση του μικροκλίματος.
..
Και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα κύριε Καρτάλη:
αναψυκτήριο θα έχει το πάρκο;
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη