1 Μαρ 2010

Ξηλώθηκαν ΟΛΕΣ οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες !


Στο Δήμο Εχεδώρου. Πρωτοπορεί ο Δήμαρχος Σπύρος Σταματάκης ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, όχι στα λόγια.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου η πρώτη φάση του...
εγχειρήματος για το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στο Δήμο Εχεδώρου. Απομακρύνθηκαν ήδη διαφημιστικές πινακίδες που ήταν τοποθετημένες στην είσοδο του Δήμου από τον κόμβο της Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Αθηνών και αυτές που είχαν τοποθετηθεί μπροστά στην είσοδο του Α-ΤΕΙΘ.

Αυτές τις μέρες οι εργασίες εξελίσσονται στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Ν. Μαγνησίας και των Διαβατών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να απομακρύνουμε όλες τις παράνομες πινακίδες, ειδικά αυτές που βρίσκονται δίπλα στους δρόμους, καθώς εμποδίζουν τη νόμιμη σήμανση στο δρόμο. Η αυθαιρεσία αυτή, που εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων οδηγών, πρέπει να σταματήσει. Κανείς στο όνομα του κέρδους δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των πολιτών μας. Άλλωστε η τοποθέτηση τους είναι αντίθετη στις διεθνείς συμβάσεις της Βιέννης για την οδική κυκλοφορία, την οδική σήμανση, την ελληνική νομοθεσία και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δυστυχώς σε πολλά σημεία στη χώρα έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από πρόσκρουση σε διαφημιστικές πινακίδες και δεν θέλουμε να ζήσουμε παρόμοια δράματα και στο Δήμο Εχεδώρου. Η κοινωνία ολόκληρη απαιτεί την απόλυτη εφαρμογή του νόμου και όχι τα παιχνίδια κέρδους σε βάρος της οδικής ασφάλειας.

Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι το γεγονός ότι ακόμη και οι εταιρείες που μισθώνουν τις πινακίδες των δρόμων διαμαρτύρονται για το χάος που επικρατεί στο καθεστώς της υπαίθριας διαφήμισης . Όμως οι πινακίδες αυτές είναι σαν τα μανιτάρια, από τη μια τις ξηλώνεις και από την άλλη ξαναφυτρώνουν. Αλλοίμονο εάν η Δημοτική Αστυνομία εντοπίσει κάποιον ασυνείδητο. Διαμηνύω σε όλους ότι τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Στο Δήμο Εχεδώρου δεν παίζουμε με την οδική ασφάλεια των πολιτών» δήλωσε ο Δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη