15 Μαρ 2010

Σύλλογος Ποντίων Στοκχόλμης 'Εύξεινος Πόντος': η αιχμή του δόρατος της αναγνώρισης!



Την απόφαση του σουηδικού Κοινοβουλίου να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και όλων των Χριστιανικών μειονοτήτων από τους Οθωμανούς, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων στη Στοκχόλμη, «Εύξεινος Πόντος».

«Πιστεύουμε ότι η αναγνώριση αυτή θα δυναμώσει τον δρόμο προς την δημοκρατία του Τουρκικού κράτους και την υπάρχουσα έρευνα για την Γενοκτονία», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση του συλλόγου, που εδώ και χρόνια συνεργάζεται στενά για το θέμα με τις Ομοσπονδίες των Αρμενίων και των Ασσυρίων. Ευχαριστίες εκφράζονται και σε όλους τους Σουηδούς βουλευτές, που στήριξαν την απόφαση.


«Η αναγνώριση είναι μια ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Σουηδία, αλλά και για όλο τον κόσμο και είναι αποτέλεσμα του σκληρού αγώνα που έχουμε δώσει μαζί με τους Αρμενίους και τους Ασσύριους, εδώ στην Σουηδία», τονίζει -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του συλλόγου «Εύξεινος Πόντος», Κωνσταντίνος Φραγγίδης. Και συνεχίζει: «Έχουμε δείξει στον κόσμο ότι η Δικαιοσύνη πάντα κερδίζει στο τέλος και ότι η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί από κράτη η άτομα. Η Γενοκτονία είναι ένα ιστορικό γεγονός, ένα από τα πιο μελανά τμήματα της παγκόσμιας ιστορίας και ελπίζουμε ότι η Σουηδική αναγνώριση θα ανοίξει τα μάτια και άλλων δημοκρατικών κρατών να πράξουν το ίδιο».

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=9281

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη