8 Μαρ 2010

Ανδρέας Κουράκης: Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει στην πραγματικότητα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΑΚΗ στη ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στις 04.03.2010
η κρίση….τα τεχνάσματα του ΔΘ….και οι δύο επιτακτικές ανάγκες.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η Ελλάδα στην πραγματικότητα έχει πτωχεύσει και η οικονομία της βρίσκεται υπό την επιτροπεία των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Ανδρέας Κουράκης. Η κυβέρνηση, και όχι μόνο, επιχειρεί να πείσει με την...


προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι προσωρινού χαρακτήρα, την ίδια στιγμή που είναι ολοφάνερο ότι θα είναι μακροχρόνια και θα γίνουν ακόμη πιο σκληρά. Τα μέτρα είναι άδικα διότι πλήττουν οριζόντια όλες τις κοινωνικές ομάδες χωρίς διακρίσεις, με οδυνηρά αποτελέσματα για τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Η περικοπή κατά 7% περίπου του ετήσιου εισοδήματος που είναι στην πραγματικότητα η περικοπή του 14ου μισθού, έχει τελείως διαφορετική σημασία για κάποιον με 100.000 Ευρώ ετήσιο εισόδημα που θα καταφέρει να «επιβιώσει» και με τα υπόλοιπα 93.000 Ευρώ, σε αντιδιαστολή με κάποιον που παίρνει 10 ή 15.000 Ευρώ ή και ακόμη λιγότερα, χωρίς να συνυπολογίσουμε τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν(ΦΠΑ, φόροι κλπ).

Μέσα σε αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα ήρθε η ώρα της αλήθειας και για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ήρθε η ώρα να παρουσιάσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και στους συμπολίτες μας την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου, να αναμορφώσει τον εικονικό προϋπολογισμό που ψήφισε ανέμελα μόνη της πριν λίγους μήνες αγνοώντας την υπαρκτή πραγματικότητα, και να καταρτίσει ένα νέο, ειλικρινή προϋπολογισμό με μεταφορά πόρων και γενναία ενίσχυση των μέτρων κοινωνικής πολιτικής, ακυρώνοντας άχρηστες και πολυτελείς δαπάνες.

Μόνο στη σημερινή συνεδρίαση, η διοίκηση έχει φέρει για έγκριση, δαπάνες ύψους 900.000 Ευρώ της αντιδημαρχίας πολιτισμού, που στο μεγαλύτερο μέρος τους θα σπαταληθούν για έντυπα και προπαγανδιστικά φυλλάδια ενόψει των επικείμενων εκλογών, την ίδια στιγμή που ισχυρίζεται ότι αδυνατεί να δώσει στέγη σε άστεγους συμπολίτες μας που βρίσκονται μέσα στην αίθουσα και εκλιπαρούν για βοήθεια. Προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να περικόψει κατά 30% αυτές τις δαπάνες και να διαθέσει μέρος των 270.000 Ευρώ που εξοικονομούνται για να στεγάσει τους άστεγους συμπολίτες μας και να συνεχίσει τη λειτουργία του το κέντρο προσφύγων που κλείνει διότι δεν υπάρχουν πιστώσεις, κατέληξε ο δημοτικός σύμβουλος της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ».

η ανομολόγητη σχέση της διοίκησης του ΔΘ με τα….τραπεζοκαθίσματα.

Η Διοίκηση του Δήμου παραβαίνει το καθήκον της αρνούμενη να εφαρμόσει τους νόμους αλλά και τις αποφάσεις που πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο πριν λίγες εβδομάδες, συνέχισε , και παρουσίασε απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής με την οποία ανακαλεί την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων στην οδό Μαρία Κάλλας, επικαλούμενη έγγραφο της διεύθυνσης υγιεινής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ότι δήθεν απομακρύνθηκαν οι αυθαίρετες κατασκευές που καταλαμβάνουν το δημόσιο χώρο, ενώ στην πραγματικότητα η κατάσταση παραμένει ακριβώς η ίδια. Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να εφαρμοστεί ο νόμος και να αποδοθούν οι δημόσιοι χώροι και τα πεζοδρόμια στους συμπολίτες μας, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης.

περί αισθητικής, ιστορικής μνήμης και ταυτότητας της πόλης.

Τέλος, κατά τη συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «μελέτη διαμόρφωσης της βάσης και του περιβάλλοντος χώρου του μαρμάρινου ανδριάντα του Κων/νου Καραμανλή», ο Ανδρέας Κουράκης έκανε την παρακάτω δήλωση:
Ο Κων/νος Καραμανλής υπήρξε μια προσωπικότητα που σφράγισε θετικά αλλά και αρνητικά την πορεία και τη μοίρα της πατρίδας μας. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, συνηθίζουμε να φορτίζουμε ιδεολογικά και να κομματικοποιούμε τα θέματα που αφορούν στην ιστορία, στη μνήμη και στην ίδια την ταυτότητα της πόλης, με οδυνηρά αποτελέσματα, όπως εύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε περπατώντας στους δρόμους και τις πλατείες της Θεσσαλονίκης. Δεν έχουμε αντίρρηση για έναν ανδριάντα του Κ. Καραμανλή, όχι όμως στον μνημειακό άξονα της Αριστοτέλους για λόγους ιστορικούς και αισθητικούς, όπως είχαμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε κατά τη συζήτηση του θέματος σε παλαιότερη συνεδρίαση. Με βάση τα παραπάνω επαναφέρουμε την πρόταση που και τότε κάναμε, να τοποθετηθεί ο ανδριάντας του ανδρός, στον ευρύτερο χώρο της Ηλεκτρικής Εταιρείας, στην αρχή της νέας παραλίας που είναι, τόσο στη σύλληψη όσο και στην υλοποίησή του, αποκλειστικά δικό του έργο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη