19 Μαρ 2010

Ομιλία Παπαγεωργόπουλου στην ΚΕΔΚΕ

Σημεία ομιλίας Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ. «Να σταματήσουμε τώρα το διάλογο με την κυβέρνηση για τον "Καλλικράτη". Η ΚΕΔΚΕ να αποσύρει τώρα τους εκπροσώπους της από την... επιτροπή παρακολούθησης του Υπουργείου Εσωτερικών».

Τον τερματισμό κάθε διαλόγου της αυτοδιοικητικής οικογένειας με την κυβέρνηση, λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης στην ανακοίνωση των ορίων των νέων Δήμων, των ρυθμίσεων για την Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση Αθηνών και Θεσσαλονίκης, της κοστολόγησης των νέων αρμοδιοτήτων, της απόδοσης των παρακρατηθέντων πόρων κλπ, πρότεινε ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, μιλώντας σήμερα στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων των ΤΕΔΚ όλης της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος τόνισε ότι, από τη στιγμή που παρήλθε και η δεύτερη προθεσμία που έδωσε το Συνέδριο της Αθήνας του περασμένου Ιανουαρίου, προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει τις συγκεκριμένες προτάσεις της για το διαβόητο «Καλλικράτη», και αυτή επιμένει να μην ανταποκρίνεται στις ομόφωνες εκκλήσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, η αυτοδιοίκηση δεν έχει άλλη επιλογή: Να παραμείνει σταθερή στις ομόφωνες αποφάσεις των Συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ στην Κυλλήνη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, να σταματήσει αμέσως το διάλογο αλλά και να αποσύρει τους εκπροσώπους της από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Να κάνουμε δηλαδή ό,τι ακριβώς πράξαμε και επί των προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν αρνηθήκαμε τη συζήτηση εάν πρώτα δεν ανακοινώνονταν το σχέδιο συνενώσεων και το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης. Όταν ο κ. Π. Κουκουλόπουλος ήταν αντίθετος ακόμη και με τον εσωτερικό διάλογο μέσα στην ΚΕΔΚΕ επί της προηγούμενης κυβέρνησης, είναι δυνατόν εμείς σήμερα να συνεχίζουμε έναν προσχηματικό διάλογο» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη