20 Μαρ 2010

Ευ.Βενιζέλος: "Είμαστε οικονομικά ισχυροί"

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι το μεγαλύτερο πολιτικό κεφάλαιο της χώρας. Αυτή είναι η άποψή μου (taxalia) και την καταθέτω ευθαρσώς. Έχει έναν μαγικό τρόπο, να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, με δυό κουβέντες.
Ε, αυτή είναι η αλήθεια, τι να κάνουμε;

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι στοχοποιείται η χώρας μας διότι υπάρχουν χώρες με χειρότερα δημοσιονομικά προβλήματα με μας, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία. Γιατί όλοι βάλουν εναντίον της χώρας μας;

Ευ. Βενιζέλος: Κοιτάξτε, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε και τις δικές μας ευθύνες εδώ, εσωτερικά, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο πρέπει αυτές οι ευθύνες να καταμερίζονται και να καταλογίζονται. Άλλωστε το εκλογικό αποτέλεσμα του Οκτωβρίου καταμέρισε και καταλόγισε πολιτικές ευθύνες. Εμείς έχουμε και πρόβλημα δημοσιονομικού ελλείμματος και πρόβλημα δημοσίου χρέους και πρόβλημα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών -ελλείμματος ισοζυγίου. Αυτό όμως, δεν πρέπει να κάνει κανέναν να παραβλέπει ότι η Ελλάδα είναι η 30ή σε όγκο οικονομία στον κόσμο, η 15η οικονομία στον κόσμο ως άθροισμα επενδύσεων και αποταμιεύσεων, πως η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν επενδεδυμένο σε ακίνητα το 420% περίπου του ΑΕΠ. Άρα είμαστε μία ισχυρή οικονομικά χώρα η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματά της.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη