19 Μαρ 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια ΑΛΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για μια ΑΛΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη, Μάρτιος 2010

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αλλάξει σελίδα. Να ξεφύγει από την πολύπλευρη υποχώρηση και την αφόρητη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, και να απαλλαγεί από...

το κλίμα σκοταδισμού και φοβικών συνδρόμων που συστηματικά καλλιεργούν πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες τις τελευταίες δεκαετίες.
Η πόλη μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχτεί σε δυναμικό περιφερειακό κέντρο ευρωπαϊκής, βαλκανικής και μεσογειακής εμβέλειας, σε μια πόλη με ταυτότητα, αντάξια της ιστορίας και των προσδοκιών των κατοίκων της, που θα εξασφαλίζει ελκυστική λειτουργία και αισθητική, προκοπή και εργασία, ευημερία και αλληλεγγύη για όλους. Μια πόλη με υψηλή ποιότητα ζωής, με διεύρυνση του δημόσιου χώρου και σεβασμό στο περιβάλλον, με πλούσια πολιτιστική δημιουργία και δραστηριότητα, φιλική στους κατοίκους της, στους επισκέπτες, στους μετανάστες και στο διαφορετικό.
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο πιστεύουμε ότι η συντηρητική κυριαρχία στην αυτοδιοίκηση της Θεσσαλονίκης μπορεί να ανατραπεί μόνο με την ενεργοποίηση των πολιτών και τη σύγκλιση ενός ευρέως φάσματος πολιτικών αντιλήψεων και κομματικών επιλογών. Με τη σύμπραξη δηλαδή, πολιτών, παρατάξεων και πολιτικών φορέων που επιθυμούν την αλλαγή πλεύσης. Οι κομματικές περιχαρακώσεις και οι ηγεμονισμοί είναι συνταγή που αποδείχθηκε ότι ηττάται και αδυνατεί να ανατρέψει τις ισχυροποιημένες από τη συναλλαγή τόσων χρόνων κατεστημένες δυνάμεις.
Παράλληλα με τη δημοσίευση της υποστήριξης των 500 συμπολιτών μας και τους πάνω από 1500 υποστηρικτές στην ομώνυμη σελίδα του facebook στο διαδίκτυο , διακηρύσσουμε ότι θα εργαστούμε για τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης από όλες τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις και τις κινήσεις πολιτών που υποστηρίζουν την ανάγκη συνεργασίας. Ο διαφανής δημόσιος διάλογος θα βοηθήσει στη σύγκλιση και θα υπερβεί παρεξηγήσεις που διχάζουν και διακυβεύουν τη δυνατότητα δημοκρατικής συνεννόησης. Οφείλουμε να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στη αλλαγή σελίδας.
Η Θεσσαλονίκη αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Το πιστεύουμε και θα αγωνιστούμε για αυτό.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη